Organdonasjon

- Det var vondt å tenke på at et barns liv måtte gå tapt for at min datter skulle få sjansen til å leve

Celine (8) fikk livet i gave da Marcus (5) døde - det ble også starten på vennskapet mellom barnas mødre.

Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Ragnhild Berg Hagen (35) fra Nes i Akershus og Veronica Sandbæk (37) fra Lørenskog traff hverandre for første gang i fjor sommer, noen måneder etter at Marcus var gravlagt.

Ukebladet Se og Hør var med da de to møttes igjen (se det gripende møtet i videoen i toppen), for å snakke om sitt engasjement for organdonasjon..

– Kroppen til Marcus er borte, men fordi jeg vet at organene hans har gitt andre liv, føler jeg ikke at han er helt død, sier Ragnhild i intervju med Seoghør.no.

– Det var vondt å tenke på at et annet barns liv måtte gå tapt for at min datter skulle få sjansen til å leve videre, sier Celines mor Veronica.

Ble påkjørt på mammas bursdag

26. april vil alltid være en spesiell dag for dem begge. Det er dagen Marcus mistet livet, Celine fikk nytt hjerte og Ragnhild har bursdag. Marcus ble nemlig overkjørt da han og faren bare skulle ut for å handle bursdagspresang til mamma.

Denne dagen arrangerer Ragnhild en stor minnekonsert i Fenstad kirke, hvor Marcus er gravlagt. Sofia Knudsen Estifanos og Håvard Paulsen fra barne-TV skal være konferansier.  Les hele reportasjen fra møtet mellom Ragnhild og Veronica i tirsdagens utgave av Se og Hør. Mer info får du også på Seoghør.no!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer