Bakteriebomber På Badet

Det viktigste du kan vaske på badet

Nei, det er ikke toalettet, vasken eller gulvet som er den største smittekilden.

DØRHÅNDTAKET ER VERSTINGEN: Det er riktignok mer bakterier i toalettet enn på dørhåndtaket, det er dørhåndtaket som er den største smittekilden, og der du tar med deg bakteriene ut igjen. Foto: sutichak - Fotolia
DØRHÅNDTAKET ER VERSTINGEN: Det er riktignok mer bakterier i toalettet enn på dørhåndtaket, det er dørhåndtaket som er den største smittekilden, og der du tar med deg bakteriene ut igjen. Foto: sutichak - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Er det på tide å vaske badet igjen?

Du finner frem vaskemidlene og går løs på det du tenker er det viktigste - toalettet, vasken og kanskje dusjen eller badekaret.

Men er det egentlig det viktigste? Nei, sier eksperten.

Det viktigste for et rent bad er nemlig ikke at det er totalt sterilt, men at du begrenser hvor mye av bakteriene som blir med ut igjen.

Det kan derfor være lurt å inkludere dørhåndtaket på listen over.

LES OGSÅ: Hvor ofte rengjør du her?

Dørhåndtaket er den største smittekilden

- I de fleste sammenhenger er bakterier gode for oss. I noen situasjoner er det enkelte som er farlige - for eksempel når vi lager mat, men bakterier i seg selv er ikke det, sier Ingun Grimstad Klepp, forskningsleder ved Statens institutt for forbruksforskning (SIFO).

Dermed er det altså ikke bakteriene som befinner seg oppi toalettet som utgjør den største risikoen, men heller de du eventuelt tar med deg ut igjen.

- Det stedet det er størst fare for å ta med seg bakterier ut igjen må være dørhåndtaket.

Studier viser at kun 5 prosent vasker seg på hendene etter besøk på offentlig toaletter, og selv om du riktignok kjenner de som bruker toalettet hjemme, kan det være at noen av de samme tendensene går igjen - noe som tilsvarer mer bakterier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer