Matvarer

- Dette bare må vi ha i kjøleskapet

Vis meg hva du spiser og jeg skal si deg hvem du er?

HVORDAN SER DET UT I DITT KJØLESKAP?: Linda Joachime Helgesen Aslaksen (28), som er utgavesjef i KK.no, bare må ha meierismør kjøleskapet. - Margarin er fandens verk og slipper aldri inn i mitt kjøkken. Se resten under. Foto: Linda Aslaksen
HVORDAN SER DET UT I DITT KJØLESKAP?: Linda Joachime Helgesen Aslaksen (28), som er utgavesjef i KK.no, bare må ha meierismør kjøleskapet. - Margarin er fandens verk og slipper aldri inn i mitt kjøkken. Se resten under. Foto: Linda Aslaksen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Vis meg kjøleskapet ditt og jeg skal si deg hvem du er? Hvis dette stemmer får du kanskje sannheten om redaksjonen i KK.no nå. Forutsatt at vi faktisk har vært ærlige, selvsagt.

Når det gjelder mote lar vi oss inspirere av nye stiler hver sesong.
Når det gjelder musikk har vi gjerne nye favorittlåter fra uke til uke.

Men på ett punkt er vi ikke til å rikke; nemlig på hva vi bare mååå ha i kjøleskapet. Er vi en gjeng konservative vanedyr?

Nekter å slippe vanene

Enten det gjelder den vante frokosten vi trenger for å få kroppen igang om morgenen, eller godbitene vi liker å ha i reserve i fall det komme uventet besøk; visse ting har vi alltid på lager.

Hva har du alltid i kjøleskapet? Fortell oss gjerne i kommentarfeltet nederst på siden.

Noen ting går igjen

Redaksjonen i KK.no tok en titt i kjøleskapet hjemme, og fant fem ting som hver og en av oss er avhengige av. Og uten at vi snakket sammen viste det seg at det er visse gjengangere.

5 av 8 liker å diske opp med champagne eller musserende vin når vi får besøk, eller om vi bare føler behov for noe tørt, kaldt og festlig. Like mange synes at ulike typer løk er en essensiell ingrediens som alltid bør ha en plass i kjøleskapet.

Under ser du tingene vi bare må ha. Kanskje finner du noen ideer til hvordan du kan pimpe opp kjøleskapet ditt?

Ine Thereze Gransæter

Redaktør
Rødløk: - Fordi det er sunt og godt, passer til alt (etter min mening) og gir ekstra smak til alt som er rått og godt.
Manchego-ost: (minimum 12 måneders lagring, den skal være smuldrete): - Godt som snacks og pålegg og holder i en evighet. Med Manchego i huset har man alltid noe å servere uventet besøk (selv om jeg aldri åpner hvis det ringer på uventet, det skal innrømmes).
Egg: - Både som pålegg og til matlaging. Varer lenge, hever smaken på mye og enkelt å raske sammen til en varmrett når sulten gnager. Også tenk på alt proteinet, da.
Champagne: - Den skal være kald, tørr og gratis, ifølge forståsegpåere, men at den er tørr og kald får duge for meg. Derfor har jeg alltid en til kjøling. Champagne passer best på hverdager, og har du et sånt smart korkesystem som vakumfjerner all luft (finnes på de fleste velassorterte kjøkkenforretninger), så er det faktisk mulig å drikke bare litt av flasken over flere dager.
Salma-laks: - Det er rett og slett vanedannende. Bare må ha det. Og med salma, wasabi, syltet ingefær, saltredusert soyasaus, sesamfrø og litt finsnittet purre har jeg alt jeg trenger hjemme, noe som har senket mitt Kjøpe Sashimi Hos Sushisjappa På Hjørnet-budsjett betraktelig.
LES OGSÅ: Tingene du faktisk trenger

Aina Kristiansen

Mote, helse- og skjønnhetsjournalist
Pesto: – Det er kanskje litt 2004, men jeg elsker pesto. Det funker godt på brødskiva sammen med ost og friske grønnsaker, eller som en kjapp tilsetning i supper eller sauser.
Løk: – Jeg bruker løk til det meste av varmretter, så jeg må alltid ha noen liggende.
Kirsebærsaft: – Mammas hjemmelagede fra bestefars hage er som gode barndomsminner på flaske, rett og slett.
Knust chilli: – Perfekt å hive i ymse retter for et lite kick, og så slipper jeg å grine når jeg tar ut kontaktlinsene mine på slutten av kvelden.
Farris eller BonAqua: – Sprudlevann av den edruelige sorten er alltid kjekt å ha, for selv om det er viktig med nok vann, er det også viktig med litt variasjon. Sitronsmak er min favoritt.

Ida Bergstrøm

Mote, skjønnhets- og helsejournalist
Juice: - Jeg er troløs når det kommer til merke og frukttype, men det må være en juice der.
Melk: - Å drikke et glass melk er helt utenkelig, men frokostkaffen må inneholde melk.
Boblevann: - Type mineralvann, med mye bobler. Helles i alt fra juicen til den ikke-så-digge-hvitvinen.
Ost: - Den bør inneholde en hel del fett og smak. Hever alt fra pastamiddag til brødskive.
Frukt: - Jeg vet det er prektig, men jeg er veldig glad i all frukt. (Såfremt den ikke er gulbrun og heter banan.)

LES OGSÅ: Disse vil inn på kjøkkenet ditt

Tone Ra Pedersen

Mote og helsejournalist
Melk: - Jeg må ha det til brødmat, eventuelt på frokostblanding
Bananer: - Kjapp mat/energi du kan grabbe med deg hvis du ikke har tid til noe annet. Har bananene i kjøleskapet fordi jeg synes de holder seg bedre der, overmodne bananer er det verste (selv om de blir stygge utenpå, holder de seg fine inni). I tillegg liker jeg best kalde bananer.
Yoghurt naturell: - Hverdagsdesserten (med en skje syltetøy oppi).
Ost: - Det mest brukte pålegget + essensiell pizzaingrediens.
Løk: - Et viktig "krydder" i all middagsmat.

Kjersti Skar Staarvik

Mote, skjønnhets- og interiørjournalist
Ingefær: - Herlig i alt fra supper og thai-retter til kaker, sushi og som te.
Champagne, cremant eller cava: - Jeg har alltid en flaske til kjøling! Det hever selv den fra før av mest festlige anledning. Champagne er dessuten undervurdert som matvin, for eksempel til kylling, fisk og skalldyr.
Dijon-sennep: - Sterk sennep som kan brukes til nesten alt. Setter en spiss på sauser og supper, er fantastisk på nybakt brød og selvsagt en nødvendighet på pølsefest!
Soyasaus: - Et must til asiatiske retter. Jeg bytter ofte ut soyasausen jeg får til takeaway-sushi med saltredusert Kikkoman (den med grønn kork!)
Parmesan-ost: - En fantastisk smakssetter i myyye mer enn pastaretter. Jeg river gjerne litt over dampede grønnsaker eller smakssetter potetmos med denne osten.

Linda Stølen

Helsejournalist
Gulost: - Har vært avhengig siden jeg hadde melketenner. Veldig godt og går til alt.
Vårløk: - Det aller mest anvendelige medlemmet av løkfamilien - passer både til pizza og laks.
Tabasco-saus: - Når du trenger en hottere hverdag – fort.
Dijon-sennep: - Gir en eksklusiv og velsmakende touch til selv den stusseligste pølsesnabb, så vel som til fiskemiddagen fra i går.
Cava og/eller tørr hvitvin: - Om jeg får overraskelsesbesøk når kåken trenger en vask som mest er det bare å poppe en kork - og gjestene glemmer gladelig hybelkaniner og overfylte skittentøyskurver. Det gjør jeg selv også.

Linda Joachime Helgesen Aslaksen

Utgavesjef
Egg: - I pannekaker til lørdagsbrunsjen, eller som eggerøre til søndagsfrokosten eller som hverdagsmiddag i pytt i panne på en hvilken som helst annen dag. Eller på brødskiva. Eller i kaken. Og så videre, og så videre. Det finnes en fransk kokebok som heter 1000 måter å bruke et egg på, og selv om den ikke selges lenger gir jeg meg ikke før jeg får tak i den. Jeg klarer meg ikke uten egg.
Musserende vin: - Om den er fransk, italiensk eller spansk er ikke så viktig for meg, bare den er tørr og kald. Bobler bør man ifølge champagnedronningen Lily Bollinger drikke til alle anledninger: "I drink it when I'm happy and when I'm sad. Sometimes I drink it when I'm alone.When I have company I consider it obligatory.I trifle with it if I'm not hungry and I drink it when I am.Otherwise I never touch it, unless I'm thirsty."
Meierismør: - Se forrige punkt. For øvrig forakter jeg enhver form for margarin. Margarin er fandens verk og slipper aldri inn i mitt kjøkken. Det gjør derimot soya- og olivenolje, som trår til der min venn smøret ikke passer eller kommer til kort på grunn av høy temperatur. For øvrig er det en god skikk å steke i soyaolje (som tåler høy varme, høyere enn olivenolje også), og heller bruke smøret som krydder helt mot slutten av steketiden. Da får du smaken, uten alle kaloriene.
Sitron: Hvem redder meg når jeg har gått amok med meierismøret, kremfløten eller brunosten? Den lille gule, selvsagt. Et perfekt viskelær når matrettene vipper over i det altfor mektige, og ikke minst helt nødvendig i drinker (særlig hvis du er litt trøtt av limefanatismen som råder i norsk utelivsbransje, host).
Honning: Ja, jeg har den i kjøleskapet - rett og slett fordi min svenske matguru Anna Bergenstrøm har sagt at det er best hvis du skal bruke den i bakst som erstatning for gjær. Forøvrig hører det med til historien at jeg har et glass på kjøkkenbenken også. Men honning må jeg ha, for det kan brukes til alt. I sauser, bakst, på brødskiva, i drinker, i frokostblanding, til å glasere kjøtt, lage godteri og behandle tørr hud med. Gi meg et glass honning, og jeg overlever NESTEN alt.

LES OGSÅ: Du bør spise egg til frokost

Tone Ruud Engen

Helsejournalist
Avokado: - Fordi det er utrolig godt til absolutt alt, og er veldig enkelt å bruke til middagene. Istedenfor å lage en salat eller koke opp grønnsaker, bruker jeg en halv avokado til maten.
Agurk og Tomat: Det er noe av det samme som med avokadoen. Er veldig avhengig av grønnsaker til alt jeg spiser, og i tillegg er det veldig godt å skjære opp litt tomat og agurk med olivenolje og hvitløkssalt og ha til et måltid.
Lett-rømme: Er også en matvare som kan brukes til mye forskjellig, og kommer godt med til sauser, gryter eller en dipp.
- Hvitvin eller rosévin: Vin er et must-have i kjøleskapet, og selv om jeg egentlig er mest glad i rødvin, er det veldig greit å ha en kald flaske liggende tilfelle det skulle dukke opp uventet besøk, eller hvis jeg skulle få lyst på et glass å kose meg med en kveld selv.
Chili: - Det er aldri feil å krydre opp maten litt, og istedenfor å bruke opp chilikrydderet mitt syns jeg det er mye bedre å bruke fersk vare.

Hvilke ting er det du bare mååå ha i kjøleskapet. Fortell oss gjerne i kommentar feltet under.


Ine Thereze Gransæter
Ine Thereze Gransæter Vis mer
Aina Kristiansen  Foto: Per Ervland
Aina Kristiansen Foto: Per Ervland Vis mer
Ida Bergstrøm
Ida Bergstrøm Vis mer
Tone Ra Pedersen
Tone Ra Pedersen Vis mer
Kjersti Skar Staarvik
Kjersti Skar Staarvik Vis mer
Linda Stølen
Linda Stølen Vis mer
Linda Joachime Helgesen Aslaksen
Linda Joachime Helgesen Aslaksen Vis mer
Tone Ruud Engen
Tone Ruud Engen Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer