Helse

Dette betyr at ringen er falsk

Grønn, misfarget hud under smykket avslører juggel.

©Sanna Lindberg/6PA/MAXPPP ;ILLUSTRATION SUR LES FEMMES      Foto: colourbox.com
©Sanna Lindberg/6PA/MAXPPP ;ILLUSTRATION SUR LES FEMMES Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Du har danset deg svett på fest. Pyntet med kjole og gullsmykker har du vært ballets dronning. Men når du ser deg i speilet sent på kvelden, oppdager du at "gullet" har etterlatt et ikke så kledelig grønnskjær på huden rundt halsen. 24 karat? Neppe.

Kobberblanding

Har han lovet deg gull og grønne skoger, men gitt deg kobber og grønne fingre? Det er i følge howstuffworks et klart tegn på juks når gullringen gir deg en grønn finger. Når vi handler gull, gir gullsmeden oss et tall for renheten av produktet. Gull er for mykt til å brukes alene i smykker som skal brukes daglig. 24 karat er det reneste, og minst holdbare, vi får det.
For å få metallet hardt nok, blandes det med for eksempel tinn, nikkel eller kobber. Når du kjøper en billig ring som ligner gull, er sannsynligvis mesteparten kobber.

Slik svindles du når du handler
Så lett blir du lurt

Svette og salt

Når du svetter, vil metallet i ringen reagere med syren i svetten din, og det danner seg salter. Saltene vil korrodere overflaten i metallet, og det gir en grønn overflate. Saltene blir absorbert av huden din, og resultatet er en grønn ringfinger. Og du oppdager at du har fått mer kobber enn gull av gullgutten din.

Ikke allergi

Det er imidlertid ikke noe å bekymre seg over, rent sett bort i fra at kjæresten din ikke har investert i en ekte ring til deg. Det grønne er ingen allergisk reaksjon. Det betyr simpelthen at ringen du vifter med bare er en billig imitasjon av det ekte. Metallallergier gjør huden rød og hoven, ikke kjedelig grønn.


Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer