Fantasier

Dette betyr fantasien din

Er den sunn, eller er det grunn til bekymring?

Dette betyr fantasien din
Publisert
Sist oppdatert
Det største sexorganet vårt er som kjent hjernen. For at en kvinne skal oppleve en fullverdig tenning må hjernen være med og likeledes kan sexfantasier være en måte å holde hjernen ’i gang’ på. Men hva betyr egentlig de ulike fantasiene våre? Tre eksperter, Barbara Carrelllas, Melissa Kirsch og Lynn Harris gir deg her forklaringen på hva 12 vanlige fantasier egentlig sier om oss.

 • Hva er det med jentesex?
 • Få frekkere fantasi: guide
 • Slik fantaserer kvinner om sex

 • Sjekk om du finner din på listen:

  1. Sex med en kollega

  Som fantasi er dette en sunn utforsking av det forbudte, sier Harris, og legger til at dette er en helt normal fantasi. Spenningen som følge av matdynamikken i slike fantasier kan være svært sexy, sier Kirsch.

  Men bør du sette den ut i livet? (Vel og merke dersom du er singel..) Dette er ikke et sjakktrekk karrieremessig, I hvertfall ikke I disse tider, advarer Carrellas. Du vil uansett føle det rart etterpå og mest sannsynlig angre på at du gjennomførte det, sier Kirsch.

  2. Sex med en slektning

  Det er ikke helt uvanlig at kvinner kan drømme om dette, men fantaserer man regelmessig om dette betyr det trøbbel, samtykker ekspertene. Det er som regel ett av to: du setter ditt nåværende forhold i fare eller du har opplevd noe i barndommen som du trenger å bearbeide. Fantasien virker kanskje harmløs, men stikker gjerne dypere, snakk med noen om det, råder ekspertene.

  3. Sex med en kjendis

  Dette er en sunn fantasi, og kanskje den sikreste. Dette er like universelt som det at alle var forelsket i en bestemt gutt eller jente på skolen. Men hvorfor gjør man det for eksempel under sexen? Det er bare en måte å fokusere på, forklarer ekspertene, fordi det skjer mye der og da i tillegg til alle tankene som ikke er sexrelaterte – regninger, husarbeid, problemer på jobben og så videre.

  4. Jente-til-jente

  Å fantasere om å ha sex med en kvinne betyr ikke at du er lesbisk eller at du ønsker å gjøre noe seksuelt med en kvinne i virkeigheten, men nettopp det er gjerne utgangspunktet for selve fantasien, forklarer Kirsch.

  Men bør du sette fantasien ut i livet? Ikke vær redd for å analysere fantasiene dine, sier Kirsch – og det å sette den ut i livet kan være fint om det er en fysisk tenner, sier Carrellas, men: Husk at dersom du har tenkt å gjøre noe med en kvinne bak din partners rygg, da er det likevel utroskap, sier Harris.

  5. Sex for sexens skyld - kjappis

  Dette er en klassiker, en mann i uniform som du bare åpner smekken til.. sier Kirsch. Dette er ifølge ekspertene også blant de sunneste fantasiene kvinner kan ha, dette fordi et fåtall kvinner klarer å gjøre dette i virkeligheten med suksess – altså å ha sex uten at følelsene er involvert, forklarer Carrellas.

  6. Eksibisjonisme

  Denne fantasien er sinnets måte å uttrykke ditt ultimate seksuelle jeg, nesten på samme måte som når du beføler partneren din når du tror at ingen ser det, forklarer ekspertene.

  7. Å se på et annet par ha sex

  Mange eksperter tror at dette er forgjengeren til det å ønske og ha sex med et annet par, men det kan også tyde på nysgjerrighet. Uansett, dette kan være veldig sexy og ikkr minst gjennomførbart, sier Carrellas, og sikter til den økende populariteten for «swinging».

  Bare husk, anonymitet er nøkkelen, det å se din beste vennine i en slik setting vil mest sannsynlig ikke være ålreit, advarer ekspertene.

  8. Gruppesex

  Ifølge boken Your Guide to Sexual Fantasies av Emily Dubberley er denne fantasien gjerne et tegn på at du ikke får tilfredstilt dine emosjonelle og fysiske behov i et alminnelig parforhold (vel og merke dersom du ellers er tilfreds med partneren din og dere står hverandre nære).

  Men ikke kast dere ut i noe slikt selv umiddelbart selv om dere deler fantasien. Start med å ha sex mens en erotisk film står på. Er dere fremdeles utilfredstilt, ta det derfra, råder ekspertene.

  9. Filme dere selv

  Denne sexfantasien tyder vanligvis på en hang til voyeurisme, eksibisjonisme og gruppesx, bare at du foretrekker å gjøre alt dette i det private rom, i forholdet ditt. Det heteste sexleketøyet er for mange kameraet, alle har et – om det så er på mobiltelefonen – bare husk og slette filmene etterpå, sier Carrellas.

  10. Sadomasochisme og bondage

  Ikke så skummelt som det høres ut, dette kan faktisk bety at du søker å bygge mer tillit i forholdet ditt og dersom forholdet ditt allerede er bunnsolid så kan dette være en måte å spille ut kontrollfantasier på, ifølge Carrellas. Og det beste er at de kan spilles ut i alle slags varianter, alt fra forsiktig til intenst, et lite klaps på baken under akten, et skjerf foran øynene eller det å be om noe konkret i sengen kan være en fin start, sier hun.

  11. Rollespill

  Få fantasier er så enkle å spille ut, kanskje har du en ting for menn i uniform, eller for Batman-drakten? Ethvert sexliv blir litt kjedelig med tiden, men rollespill er en fin måte å piffe opp sakene på, sier Kirsch. Men det kan være greit å ha et stopp-ord og noen grenser og en plan, sier Carrellas – hvem skal for eksempel være læreren først?

  12. Telefonsex

  Dette er den enkleste og derfor den heteste av alle fantasiene, mener ekspertene. Dette er en virkelig sikker måte for kvinner å ha såkalt ”anonym sex” på, altså sex for sexens skyl, noe som for mange kvinner kan virke befriende.

  Dersom du kun vil sette en av disse fantasiene ut i livet, da er dette den du bør velge, sier ekspertene videre, telefonsex kan skape en intimitet så sterk, og det selv om dere er i hvert deres rom, sier Kirch.

  Les også: 10 vanlige fetisjer

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer