Sex

Dette bør du aldri si under akten

Kan slå veldig feil ut...

DIRTY TALK: Det å hviske noen frekke ord i øret til partneren din er lov, men er han eller hun ikke forberedt på det kan være det ikke faller i smak. Foto: (c) RCWW, Inc./RCWW, Inc./Corbis/All Over Press
DIRTY TALK: Det å hviske noen frekke ord i øret til partneren din er lov, men er han eller hun ikke forberedt på det kan være det ikke faller i smak. Foto: (c) RCWW, Inc./RCWW, Inc./Corbis/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Når det kommer til det at ha et godt sexliv er det ingen tvil om at god kommunikasjon før, under og etter akten er viktig.

Det er selvsagt lov å veilede og fortelle partneren din hva du liker, men kommer kommentarene på løpende bånd kan du fort drepe stemningen og gjøre hele seansen litt klein.

LES OGSÅ: Derfor er menn utro

Ikke snakk om eksen

Peder Kjøs, som er spesialist i klinisk voksenpsykologi og KKs faste ekspert innen sex- og samliv, har tidligere fortalt at det å snakke om hva du har gjort med dine tidligere partnere i sengen ikke er en særlig god ide, da ingen er spesielt glad i å høre om ekskjærestene til sine kjære.

- Det å nevne en tidligere flamme er svært sårende, og det spesielt i senga. Egentlig bør ikke dette bringes opp i noen som helst situasjon, for de fleste ønsker ikke å tenke på at partneren deres har hatt et forhold til noen andre før de møttes.

- De fleste liker å late som om disse tidligere flammene ikke finnes, selv om de samtidig holder seg saklige til det faktumet at partneren deres selvsagt har hatt andre forhold. Det er ikke nødvendigvis noe de liker å tenke på, og spesielt ikke når de er i senga sammen.

SI FEIL TING: Det å snakke om sin tidligere flammer under akten er noe du bør unngå å gjøre, da dette kan være svært sårende for din nåværende partner.  Foto: irmaphoto - Fotolia
SI FEIL TING: Det å snakke om sin tidligere flammer under akten er noe du bør unngå å gjøre, da dette kan være svært sårende for din nåværende partner. Foto: irmaphoto - Fotolia Vis mer

Når man har sex er det ifølge Kjøs best å være fullt og helt til stede og lage en intim sone for kun dere to. Alt som bryter med denne intimiteten mener han blir helt feil.

- Hvis det skal være romantisk og ålreit bør dere prøve å skape en boble hvor det kun er dere to som eksisterer. Komplikasjoner, krangel og historikk bør legges igjen på utsiden av denne.

- Alle tanker om hva som har vært før kan bringe inn et element av sammenligning som de aller fleste ikke har noe særlig lyst til å tenke på, forklarer han.

LES OGSÅ: Derfor er det vondt å møte eksen

Dirty talk som slår feil

Det er selvsagt helt greit å viske noen frekke fraser i øret til partneren din for å krydre stemningen litt, men ifølge Kjøs kan det være lurt å prøve deg forsiktig frem så partneren din ikke får bakoversveis i det du sier noe.

- «Dirty talk» kan slå veldig feil i senga, så her er det viktig at du prøver deg sakte men sikkert frem og leser responsen til partneren din så godt som mulig.

Hvis dirty talk er noe partneren din er komfortabel med mener Kjøs det bare er å kjøre på med frekke ord og fraser, men om det ikke faller i smak kan det fort drepe stemningen.

- Hvis du for eksempel sier noe som er litt på kanten og merker at partneren din ikke kjøper det helt eller stusser litt er det et greit signal om at han eller hun ikke er like klar som deg til å gå akkurat den veien, forklarer han.

DIRTY TALK: I noen tilfeller kan dirty talk slå skikkelig bra an, i andre kan det være en skikkelig turn off. Derfor bør du prøve deg frem før du hvisker skitne fraser i øret til partneren din.  Foto: apops - Fotolia
DIRTY TALK: I noen tilfeller kan dirty talk slå skikkelig bra an, i andre kan det være en skikkelig turn off. Derfor bør du prøve deg frem før du hvisker skitne fraser i øret til partneren din. Foto: apops - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Redd for at du er «dårlig i senga»?

Gir seg ikke ordentlig hen

Det å ikke klare å holde munn eller slenge ut upassende kommentarer under akten trenger nødvendigvis ikke bety noe spesielt, da mange ofte bryter ut med ting av ren nytelse.

Men ifølge Kjøs kan det også være et tegn på at personen ikke gir seg ordentlig hen.

- Ofte handler det nok om å beskytte seg selv mot den utleveringen som ligger i å gi seg hen. De signaliserer at de ikke er helt til stede fordi de er redde for at den andre kanskje heller ikke er det. De er rett og slett redde for å være utsatt hvis de gir den andre et slags «overtak», forklarer han.

Dersom sengepartneren din bryter ut med en upassende kommentar, mener Kjøs det er lov å si gi beskjed om at du ikke føler deg vel med det han eller hun sier.

- Jeg synes du bør påpeke det, for det kan jo hende at et slikt utbrudd henger sammen med et større problem. Det kan for eksempel være et uttrykk for at den andre holder igjen og kanskje ikke er like involvert som deg, og da kan du komme til å bli såret, sier han.

Har du spørsmål om sex- og samliv? Nå kan du sende mail til Peder Kjøs på peder@kk.no og få svar på det du lurer på! 

Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no, men er hentet frem igjen til glede for nye lesere!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer