VELG RIKTIG I BUTIKKEN: Unngå de samme gamle vanene, og du kan raskt få et sunnere kosthold.  Foto: Thinkstock.com
VELG RIKTIG I BUTIKKEN: Unngå de samme gamle vanene, og du kan raskt få et sunnere kosthold. Foto: Thinkstock.com Vis mer

Sunt

Dette bør du ha i handlevognen

Så enkelt kan du bli litt sunnere i hverdagen.

Publisert
Pleier du ofte å følge en fast rute i matbutikken?

Etter en titt ned i handlekurven din, hva vil du finne? Har du tatt med deg fiskepinner, karbonader og pytt i panne for tredje uken på rad?

Selv om du er opptatt av å tilføre kroppen de rette næringsstoffene kan flere av vanene dine bidra til å sabotere det ellers sunne kostholdet ditt.

I tillegg er det ikke alltid kreativiteten er på topp når hverdagen plutselig er her igjen.

Men det trenger heldigvis ikke være så vanskelig å bli litt sunnere, og hvis du velger disse matvarene på butikker er du på god vei, skriver LiveStrong.com (ekstern lenke).

LES OGSÅ: Derfor bør du spise mørk sjokolade

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Mandler

Enten du bruker mandler i en salat eller du bare spiser en håndull som mellommåltid, så er disse nøttene en super kilde til enumettet fett.

I tillegg er nøttene en fantastisk kilde til proteiner, vitaminer (blant annet tiamin, riboflavin og vitamin E) og minerales (som kobber, jern og sink).

Som om ikke det var nok, så har studier vist at de kan senke kolesterolet, og bidra med å bygge muskler.

PRØV SOM FORRETT: Avokado smaker ikke bare godt, men er et ypperlig alternativ til forrett både i helgene og i hverdagen. Foto: Colourbox.com
PRØV SOM FORRETT: Avokado smaker ikke bare godt, men er et ypperlig alternativ til forrett både i helgene og i hverdagen. Foto: Colourbox.com Vis mer

Sorte bønner

Ikke bare er sorte bønner billig, men de er også proppfulle av de samme stoffene du blant annet finner i te, rødvin og bær.

Studier har vist at disse stoffene er bra for hjertet, i tillegg til at de kan bidra til å redusere risikoen for kreft. Bønner vil også tilføre kroppen din rikelige mengder med både proteiner og fiber.

LES OGSÅ: Slik øker du det gode kolesterolet

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Avokado

Selv om avokado riktignok inneholder en del fett, skal du ikke kimse av alle helsefordelene den har. Ikke bare inneholder den hjertevennlig enumettet fett, men den er også rik på vitamin A, D, E og K.

Tidligere studier har også vist at avokado kan bedre kardiovaskulære helsen og stabilisere blodsukkeret, i tillegg til at frukten (ja, det er faktisk en frukt) skal kunne forebygge kreft.


VELG LETT YOGHURT: Yoghurt er blant annet perfekt som mellommåltid, men husk å sjekke innholdsfortegnelsen.  Foto: Colourbox
VELG LETT YOGHURT: Yoghurt er blant annet perfekt som mellommåltid, men husk å sjekke innholdsfortegnelsen. Foto: Colourbox Vis mer

Paprika

Enkelte anser kanskje paprika som en kjedelig grønnsak, men faktisk er den proppfull av viktige næringsstoffer, der i blant antioksidanter.

Tidligere studier har også vist at å spise mye paprika kan hjelpe kroppen med å nøytralisere frie radikaler, som reduserer risikoen for en rekke livstruende sykdommer.

LES OGSÅ: Slik lykkes du med slankingen

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Kyllingbryst

Kyllingfilet passer til de aller fleste retter, og er en uendelig klassiker. Den er ikke bare en fantastisk kilde til magre protiner, men er også en god kilde til Q10 - et naturlig antioksidant som blant annet bidrar med energi.

Proteinet i kylling er satt sammen av 18 forskjellige aminosyrer og inneholder ikke noe karbohydrater, som gjør det til den perfekte maten for musklene.

Yoghurt

Ifølge Live Strong er det enkelte forskere som mener at yoghurt er et mye bedre alternativ til meieriprodukter enn melk. Dette skyldes blant annet den utrolige evnen til å stabilisere forsøyelsessystemet.

I tillegg finnes det mange alternativer som inneholder mindre fett og sukker. Bare husk at du sjekker innholdsfortegnelsen.

LES OGSÅ: Mindre sunn enn du tror

BRUK I SALATEN ELLER SOM SNACKS: Det er god grunn til å ta frem mandlene, også utenfor juletiden. Foto: Getty Images/iStockphoto
BRUK I SALATEN ELLER SOM SNACKS: Det er god grunn til å ta frem mandlene, også utenfor juletiden. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer