Sminke

Dette bør du ha i sminkepungen

Alt du trenger for å friske opp fjeset.

SMINKEPUNGEN TRENGER IKKE SE SLIK UT: Du trenger bare syv ting for å friske opp ansiktet. Foto: Per Ervland
SMINKEPUNGEN TRENGER IKKE SE SLIK UT: Du trenger bare syv ting for å friske opp ansiktet. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Du ender kanskje ofte opp med ti forskjellige leppestifter eller lipglosser i veska, men har du egentlig med deg det du trenger for å friske opp hele fjeset? Med disse produktene er du forberedt på det meste, enten du plutselig drar på byen eller i middagsselskap rett fra jobb eller trening.

1. God foundation

Dette produktet kan du selvsagt droppe om du har problemfri hud eller foretrekker mindre dekkende sminke. Mange av oss liker dog en liten oppfriskning av huden. Enten du bruker pudder, krem eller en flytende variant, må du sørge for at fargen matcher huden din. Da nytter det ikke å prøve fargen på hånda før du kjøper. Be om hjelp i butikken og test fargen på kjeven. Den skal gå i ett med både ansiktet og halsen, så prøv deg fram til du finner den som kler deg. LES OGSÅ: Ikke gjør denne foundationtabbenSørg også for at typen foundation passer din hudtype. Har du fet hud trenger du helt andre ting enn du gjør om du har tørr hud. LES OGSÅ: Slik legger du perfekt foundation

2. God concealer

De fleste av oss har et eller annet å dekke over fra tid til annen. Enten dukker det opp en og annen kvise, eller kanskje du har litt mørke ringer under øynene. Uansett hva det er, er en god concealer din beste venn. LES OGSÅ: Slik sminker du vekk kvisen

3. Gyllen øyeskygge

Gylne toner kler alle og kan friske opp ansiktet i en fei. Aller enklest er det med en kremskygge, som du bare kan påføre med fingeren.

4. Oppfriskende rouge

Apropos å friske opp ansiktet i en fei, er en fin rouge nyttig å ha i sminkepungen. Prøv for eksempel en rosa- eller ferskentone for å se både yngre og sunnere ut på 1-2-3.LES OGSÅ: Gjør du denne rouge-tabben?

5. God leppepomade

Ingen leppestift ser bra ut om du har tørre, sprukne lepper – selv helt nakne lepper ser ulekre ut da. Du kommer neppe til å gå rundt med en leppeskrubb i veska, men om du sørger for å ha en god leppepomade LES OGSÅ: Fem grunner til å ha vaselin i veska

6. Brynblyant eller bryngelé

Det er liten tvil om at brynene rammer inn øynene og gjør mye for den helhetlige looken. Du kan være perfekt sminket ellers, men bustete eller flekkete bryn ødelegger for helheten. En bryngelé holder småhårene på plass, og vil du løfte fargen litt, kan du velge en bryngelé med farge på. Har du områder med færre hår, kan du fylle dem inn med en brynblyant. Bruk små, lette strøk – som om du tegner på individuelle hårstrå.LES OGSÅ: Her er den vanligste øyebryn-tabben

7. Mascara

Få produkter kan gjøre så mye for å få deg til å se våken og opplagt ut som en god mascara. Finn en som ikke klumper, og påfør den hovedsaklig på de øvre vippene. Mascara på undervippene kan faktisk få deg til å se fem år eldre ut.Husk også at du bør bytte ut mascaraen din etter tre til fire måneder, eller når du merker at den begynner å bli tørr.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer