Vaskepulver

Dette bør du se etter når du velger vaskemiddel

Dyrt trenger ikke være best.

VASKEPULVER: Dersom du er usikker på hvilket vaskepulver du bør bruke, anbefaler eksperten deg å gå for et som er svanemerket. FOTO: ØRN E. BORGEN Foto: Aftenposten
VASKEPULVER: Dersom du er usikker på hvilket vaskepulver du bør bruke, anbefaler eksperten deg å gå for et som er svanemerket. FOTO: ØRN E. BORGEN Foto: Aftenposten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Er du usikker på hvilket vaskemiddel du bør bruke på klærne, og går derfor ofte for det første og beste du kommer over? Da er du langt fra alene.

For hva bør man egentlig se etter og spiller pris noen rolle for resultatet?

LES OGSÅ: Bør du alltid følge vaskeanvisningen?

Prisen er en dårlig pekepinn

Ifølge Ingun Grimstad Klepp, som er tekstilekspert og forskningsleder ved Statens institutt for forbruksforskning (SIFO), er det vanskelig å gi et fasitsvar på hvilke vaskepulver som er de beste, da folk ofte har ulike preferanser.

- Ser vi bort fra folks preferanser, er det først og fremst viktig at du kjøper et vaskepulver som er beregnet for den typen klær du skal vaske – hvitt, farget, ull, finvask og så videre.

- Når du vet hva du skal vaske og hva slags vaskepulver du trenger, gjør du lurt i å lese deg opp på tester som er gjort av de ulike vaskepulverne. Jeg har foreløpig ikke utført noen selv, men jeg vet at du kan finne en rekke av disse på nett.

Kan prisen være en god pekepinn på hvorvidt det er bra eller ikke?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer