Shopping

Dette bør du unne deg

Fikk du hverdagen midt i trynet? Veien tilbake til Fantasy Island er ikke så lang.

Du kan late som om du har ferie, selv om du ikke har det. Les hvordan lenger ned i denne saken. Foto: Image SourceAll Over Press
Du kan late som om du har ferie, selv om du ikke har det. Les hvordan lenger ned i denne saken. Foto: Image SourceAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Dagene flyr og du har omtrent ikke tid til å tenke på deg selv. For skal det ikke lages middag, skal det trenes, huset skal vaskes, det må gjøres en innsats på jobb, hagen må stelles, klesvasken må henges opp osv.

Ja, du kjenner vel deg selv igjen.

Tidsklemma er et kjent begrep for mange. Døgnet er noen ganger så kort at du knapt rekker å drømme
om en dag uten ett eneste gjøremål. Men du burde sørge for å finne litt tid til deg selv.

Her er ti måter du kan gi deg selv ti minutter.


1. Ferieidyll

Sett deg ned med PC-en din, ha med en fruktig smoothie, et glass vin eller en cocktail og sett på noe rolig musikk i bakgrunnen. Så åpner du fotomappen som inneholder bilder av en fantastisk ferie du har vært på. Hvis du har barn kan du gjerne se på feriebilder fra før du ble introdusert til mammatilværelsen, som helt sikkert vil gi deg enda mer ro.

Maten som gir feriefølelse

2. Privat reunion

Ha en privat reunion, og finn fram gamle skoledagbøker, årsbøker og russekort. Eller hva med å søke etter gamle klassekamerater på internett, som Facebook, Twitter og Google? Dette kan faktisk være mye mer avslappende enn en ordentlig reunion, for du slipper småpratet og navnelapper.

Og for å komme i virkelig riktig stemning, må du sørge for å ha på riktig bakgrunnsmusikk, som Phil Collins, Wham, Simon and Garfunkel eller Kylie.

Her er de 10 bandene vi aller mest ønsker skal gjenforenes

3. Den beste drinken

Hva med å lage en god drink? Her er noen oppskrifter:

Cosmopolitan:
3 cl vodka
1 cl cointreau/triple sec
1 cl fersk lime saft
1 cl cranberry juice

Bland alle ingrediensene i en shaker, og hell i et kjølig glass.

Mojito:
4 cl Bacardi Superior
14 mynteblader
saften av en kvart lime
knust is
2 ts sukker
1 mynteblad til pynt

Bland alle ingrediensene og tilsett is. Shake innholdet og hell over i et nedkjølt cocktailglass.

Piña Colada
4 cl lys rom
Noen biter frisk ananas
3 cl kokosmelk eller kokoskrem
Evt litt ananasjuice

Kjøres med mye knust is i blender. Hell over i cocktailglass.

Matoppskrift.no finner du oppskriften på en rekke cocktails (ekstern lenke).

Kos deg!

4. Hør kirkeklokkene ring på nytt

Er du gift kan du mimre litt om bryllupet ditt: Ta en titt på brudekjolen, og prøv den gjerne, se på bilder, les gjennom alle kortene dere fikk, gå gjennom huset og pek ut alle bryllupsgaver og drøm deg tilbake til denne romantiske dagen. Tenk tilbake på tiden da det bare var dere to og du kunne sove til kl. 12 og spise frokost kl. 14.

Ikke gå i konefella

Er du singel eller har kjæreste, er det sikkert nok av romantiske dater du kan tenke på, eller dagbøker du kan lese, hvor du har skrevet ned dype følelser om han du er så forelsket i.

Derfor frir han ikke

5. Skru på le-knappen

At en god latter forlenger livet, er faktisk ikke bare en myte. Det er godt for helsa å le litt. Når vi ler, kvitter kroppen seg med spenninger, du kan redusere blodtrykket, styrke immunforsvaret og til og med beskytte hjertet, ifølge eksperter.

Les på DinSide Helse: Le deg sunn

Hvis du ikke har tid til å se en romantisk komedie på DVD, logg deg på internett og finn noe du kan le av på YouTube.

Har dere særhumor? Da gjør dere noe riktig

6. Bruk vekkerklokken

Du står kanskje opp tidlig nok som det er, tror du, men hva med å stå opp enda tidligere? Da kan du få noen minutter for deg selv før resten av familien våkner. Kanskje dette er den eneste måten det er mulig å gi deg selv litt alenetid?

Farvel, morgentryne

Å ha ekstra god tid om morgenen, vil gi deg en god start på dagen – enten du er alene eller sammen med noen. Nyt roen!

7. Drømmeland

Hvis du har for vane å bla rett gjennom boligannonsene, burde du heller prøve dette: Se for deg at du har vunnet millioner i Lotto. Gå gjennom alle annonsene og drøm deg vekk. Hvor ville du ha endt opp? Langs kysten? Ved skogen? Hage? Garasje? Stort hus eller fancy leilighet? Og kanskje du ville kjøpt en hytte også?

Drøm deg vekk, men husk å komme ned på jorda igjen!

8. Røm unna

Er du på shopping med hele familien eller spiser dagenderpå lunsj med hele vennegjengen, og trenger en liten time-out? Lat som om du må på toalettet, men gå heller og finn en behagelig stol du kan skli ned i, sett på iPod-en i noen minutter og pust dypt.

Les om iPod-vibratoren

Hvis du ikke finner en stol, kan du bare sette deg på dolokket. Det funker det også!

9. Kjør deg vill

Neste gang du er ute og kjører, kan du enten ta en skikkelig omvei på veien hjem, eller du kan utforske nye veier og boligområder. Se gjerne også på menneskene som er ute på gaten. Ha på god musikk i bakgrunnen, og sørg for at du har med deg en GPS slik at du kommer deg hjem igjen!

10. Ut av skapet

Hvis du ikke rekker å shoppe klær, kan du ”shoppe” i ditt eget klesskap. Finn fram klær du sjelden bruker og ta dem på deg. Du kan faktisk gå helt amok for det er ingen som venter på å komme inn i prøverommet etter deg. Hvem vet, kanskje det vil dukke opp noen klær du ikke visste fantes en gang?

Eller handle noen klær på nettet? Slik gjør du!

Kilde: iVillage.com

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer