Blindtarmbetennelse

Dette bør du vite om blindtarmbetennelse

Her er symptomene du bør kjenne til - magesmerte er en av dem.

BILDTARMBETENNELSE: Får du kraftige smerter nederst på høyre side av magen kan dette skyldes blindtarmbetennelse.  Foto: Kaspars Grinvalds - Fotolia
BILDTARMBETENNELSE: Får du kraftige smerter nederst på høyre side av magen kan dette skyldes blindtarmbetennelse. Foto: Kaspars Grinvalds - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste av oss opplever magesmerter fra tid til annen. Kanskje du var fullstendig utsultet da du kom hjem og kastet i deg litt for mye mat, eller kanskje du har hatt en svært stressende uke og kjenner at magen er litt ekstra urolig.

I de fleste tilfeller er magesmerter helt ufarlige, og skyldes ikke noe alvorlig - likevel kan det være litt lurt å følge med på dem.

Verker det i et bestemt område av magen kan det nemlig eksperten være et tegn på blindtarmbetennelse.

LES OGSÅ: Sliter du med luftsmerter og urolig mage?

Skyldes en tilstopping

Kari L. J. Eidjar, som er fastlege ved Røalegene og medisinsk ansvarlig lege på Legevakt Vest på Røa, forteller til KK.no at det antas at blindtarmbetennelse starter med en tilstopping av det trange hulerommet i blindtarmen.

- Blindtarmen er en liten avstikker som sitter i overgangen til tykktarmen og ender – som navnet tilsier – blindt. Lengden på denne varierer fra person til person – hos noen kan den for eksempel være kun noen få centimeter, mens hos andre kan den være ganske mange centimeter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer