Pupper

Dette bør du vite om puppene dine

Vil de for eksempel krympe hvis du slanker deg?

JA, DE KAN KRYMPE: Brystene består hovedsaklig av fett, og det er ofte det første som forsvinner når du går ned i vekt. Foto: Getty Images/iStockphoto
JA, DE KAN KRYMPE: Brystene består hovedsaklig av fett, og det er ofte det første som forsvinner når du går ned i vekt. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det finnes triks for å gjøre puppene større og mer spretne. Du kan til og med sørge for at brystvortene ser stive ut til enhver tid.

Ja, det er ganske utrolig hva du kan gjøre på dette området.

Likevel finnes det noen ubesvarte spørsmål. Kan du forsatt amme selv om du har hatt en brystforstørrelse? Hvorfor blir de ømme før og under menstruasjon? Forsvinner brystene hvis du slanker deg?

LES OGSÅ: Trener du bort puppene?

Vil puppene også forsvinne, hvis du går ned i vekt?

Man skulle kanskje ønske at ikke brystene ble mindre når du gikk ned i vekt, men dessverre så er det nå en gang slik.

- Brystene består av hovedsaklig fett og fordi vektnedgang handler om nettopp det, er det ofte brystene som krymper først, sier Dayna Salasche, gynekolog i Chicago, til helsenettsiden Womanshealth.com (ekstern lenke).

Alt håp er imidlertid ikke ute. Selv om brystene dine vil minke i størrelse når du går ned i vekt, vil de likevel følge kroppens proposjoner, og få personer vil legge merke til at de er mindre.

Kan man amme etter en brystforstørrelse?

- Vanligvis kan man det. De fleste brystimplantater forstyrrer ikke ammingen, forteller Todd Malan ved Innovative Cosmetic Surgery Center i Arizona.

Likevel må mange utføre nye inngrep i ettertid og disse kan føre til at melkekanalene skades, noe som vil påvirke ammingen. Sørg derfor for å forhøre deg godt med en lege før en eventuell brystforstørrelse.

LES OGSÅ: Kan du bh-trikset?

Er det vanskeligere å oppdage brystkreft når man har implantater


- Svaret er ja. Implantater kan komme i veien under en undersøkelse, og potensielt skjule små svulster. De kan også gjøre det vanskeligere for leger å gjennomføre mammografi og analysere resultatene, sier Malan.

Hvorfor får man ofte smerter i bystene før og under menstruasjon?

Vevet i brystene er naturlig ømfintlig, og kan virkelig få gjennomgå i menstruasjonssyklusen din.

- Under eggløsningen, og tiden etter, stiger og faller nivåene av østrogen og progesteron voldsomt. Dette kan føre til hodepine og humørsvingninger, gi økt appetitt, kramper og ømme bryster. Store inntak av koffein eller lettbrus kan gjøre brystene enda ømmere, fordi koffein påvirker stresshormonene i kroppen, sier Mary Jane Minkin, gynekolog ved Yale University School of Medicine.

LES OGSÅ: Bort med bh-bulken

Hva skyldes at væske kommer ut av brystene?

Hvis du ikke er gravid vil det selvfølgelig ikke oppleves naturlig at det kommer væske ut av brystvortene. Men det er faktisk ikke så uvanlig, og det er sjelden det skyldes noe alvorlig.

- Væsken som kommer ut av brystvortene kan være tykk eller flytende og har ofte farger som gul, brun, hvit, grå eller rød. Årsaken kan være spontan eller komme av stimulans, en godartet svulst, infeksjoner eller bivirkninger av medikamenter, forteller Salasche.

I få tilfeller kan det være et tegn på hormonell ubalanse eller kreft. Da er imidlertid væsken ofte rød. Hvis det er tilfelle bør du kontakte lege.

Denne artikkelen har vært publisert på KK.no tidligere.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer