Hår

Dette bør du vite om tørrsjampo

Kan brukes til mer enn å bekjempe fett hår...

FRISKER OPP: Litt tørrsjampo ved røttene frisker opp hår som ikke er nyvasket, men er også et ypperlig stylingprodukt. Foto: Astrid Waller
FRISKER OPP: Litt tørrsjampo ved røttene frisker opp hår som ikke er nyvasket, men er også et ypperlig stylingprodukt. Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Navnet avslører bare ett av bruksområdene. Joda, tørrsjampo kan brukes til å utsette hårvasken en ekstra dag, men det er også et utmerket stylingprodukt.

MED OG UTEN: Her er krøllene på venstre side sprayet med tørrsjampo for en mattere, mer rufsete look. Ser du forskjell? Foto: Astrid Waller
MED OG UTEN: Her er krøllene på venstre side sprayet med tørrsjampo for en mattere, mer rufsete look. Ser du forskjell? Foto: Astrid Waller Vis mer

Hva er det?

Det kan se ut som en hårspray, men er mer som et pulver som sprayes i håret.

Lise Holm-Glad, frisør og leder for Defines frisørteam, forklarer at det er aerosolspray og pudderteknologi som benyttes for å gi den mattende effekten man ønsker på fett hår.

– En frisk parfymeduft er også viktig, sier hun. Dette bidrar til den oppfriskende følelsen og gir håret en god lukt:

– Det at det nå er laget i sprayform og ikke som før (70-tallet) gjør at produktet er lettere, og finere og det blir ikke klumper i håret.

Før var det nemlig snakk om bokser med pudder som man drysset inn i håret. Det ble fort både klumpete og synlig. Dessuten var det vanskelig å få riktig mengde.TØRRSJAMPO: Dry Shampoo fra Define, kr 79; XXL Volume fra Batiste, kr 79,50; Medium to Brunette fra Batiste, kr 79,50, Straight Dry Shampoo fra Lee Stafford, kr 109. Foto: Produsentene
TØRRSJAMPO: Dry Shampoo fra Define, kr 79; XXL Volume fra Batiste, kr 79,50; Medium to Brunette fra Batiste, kr 79,50, Straight Dry Shampoo fra Lee Stafford, kr 109. Foto: Produsentene Vis mer

Dette gjør den

Tørrsjampo gjør håret mattere og tykkere. Den trekker fukt, fett og produktrester ut av håret, slik at det føles friskere, renere og lukter godt.

Holm-Glad sier at produktet egentlig ikke gjør så mye mer enn å absorbere fett og fukt. Men det har en fabelaktig bonuseffekt:

– Tørrsjampo er også et fantastisk produkt å preppe håret med hvis du skal sette det opp, sier hun.

Og det er dessuten veldig effektivt om du ønsker en ekstra voluminøs frisyre.

– Noen tørrsjampoer er også tilsatt stylingpolymerer som gir mer hold og stivelse. Personlig synes jeg de som kun absorberer fett, fukt og frisker opp duften er bedre, for de gjør at håret føles renere, sier Holm-Glad.

(Saken fortsetter under bildet.)


Topp til oppsatt hår

Flere av årets hotteste frisyrer er oppsatser, og da anbefaler frisørene å bruke tørrsjampo for å gi frisyren mer hold.

Det er ikke nødvendigvis så mye hold i tørrsjampoene, men ved å spraye pudderproduktet i håret, gir du det mer motstand og gjør at det ikke blir så glatt. Slik sitter frisyren som den skal hele dagen.

De vakreste flettene blir dessuten både fyldigere og mer moderne om du rufser dem til litt. Sprayer du litt tørrsjampo i håret før du fletter det, sitter det bedre og resultatet ser mye flottere ut.

Tørrsjampo er genialt når …

 • … du ikke rekker å vaske håret og trenger en rask oppfriskning.
 • … du skal sette opp håret og trenger litt ekstra hold og motstand.
 • … du vil matte ned håret og gi det en mer rufsete look.
 • … du ønsker mer volum og hår som ser tykkere ut.
 • … du har pannelugg og opplever at håret her blir fortere fett enn resten.

 • Slik får du den ut igjen

  Så, hvor ofte bør du bruke tørrsjampo?

  Frisøren forklarer at dette nok avhenger litt av både hårtype og hodebunn, og om du velger en ren tørrsjampo eller en med tilsatte stylingingredienser.

  – Men de kan brukes daglig, sier hun.

  Produktet er enkelt og greit å vaske ut, så det holder med din vanlige sjampo og balsam.

  – Hvis du bruker mye styling er det lurt å gi håret en rens en gang i uken med en god rensesjampo, sier Holm-Glad.

  Hun sier at noen kan oppleve det som vanskelig å få ut stylingprodukter fra håret. Om du har det slik, har frisøren følgende tips:

  – Ha rensesjampo direkte i tørt hår. Massér godt, skyll ut, og vask en gang til.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer