Hva er det du helst leser om på Facebook? Foto: All Over Press
Hva er det du helst leser om på Facebook? Foto: All Over Press Vis mer

Facebook

Dette deler vi faktisk på Facebook

Forteller om sexlivet i statusfeltet. Hvor går din grense?

Publisert
Ja, for gjennom årene har fokuset på sex blitt mye større, og da kommer det ikke som noen stor overraskelse at det er det vi også interesserer oss for på Facebook. Nå kan du spørre deg selv om hvordan noen har funnet ut dette, men egentlig var det vel bare et spørsmål om når noen skulle undersøke vanene våre på den populære nettsiden?

Les også: Facebook kan ødelegge forholdet

Analyserer tekstene

Det er det den selverklærte forskeren på sosiale medier, Dan Zerrella, som skal knekke koden for hva vi vil dele, og ikke dele på Facebook. Han har tidligere, ved hjelp av språklige metoder, gjort analyser av Twitter-brukere, skriver Mashable.com. Nå skal han ved hjelp av samme metode finne ut av Facebook-vanene våre.

Zerrella bruker flere metoder for å analysere brukerne. Blant annet «Regressive Imagery Dictionary» som er en metode for å analysere en tekst, og finne ut av hvilke hensikter skribenten har hatt. I tillegg ser han på hva som er skrevet, og antall ord. Undersøkelsene hans konkluderer med at linker med seksuelt innhold deles mer enn de andre gjennomsnittsstatusene på Facebook.

Les også: Mer enn en time hver dag

90 prosent mer interessant

Forskeren har mottatt over 12 000 linker til forskjellige nettsider siden februar i år, for å analysere disse.

Tabellen under viser at Facebook-brukere er ekstremt fascinert av sex, ettersom linker som inneholder sex har en 90 prosent større sjanse for å bli delt med andre enn andre statuser. Linker som er rettet mot natur eller mot læring kom på andre og tredje plass over hva folk deler med andre.

Les også: Hvilken Facebook-type er du?

Undersøkelsen viser også at statuser med en link som har en negativ undertone som oftest ikke blir delt med andre. Disse har faktisk ti prosent mindre sjanse for å bli lagt ut. Brukerne er ivrig på å fortelle om sex, mens negative statuser med en dårlig holdning holdes gjerne tilbake.
Dette deler vi på Facebook:
Statuslinker:Prosent:          
Negative-10%          
Fritid-10%          
Angst-5%          
Tall-3%          
Personlig5%          
Konstruktive8%          
Jobb11%          
Media17%          
Læring25%          
positive32%          
sex88%          
Tallene er innhentet fra DanZerella.com og Mashable.com

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer