Vi nordmenn er glad i brus, og ligger faktisk på verdenstoppen når det kommer til brusdrikking med våre gjennomsnittlige 59 liter i året.
Og dette er kanskje ikke så rart, da mange av oss ikke bare drikker brus i helgene, men også i ukedagene som tørstedrikk ved siden av middagen.
Er du en av dem som drikker mye brus? Da er du kanskje i likhet med oss interessert i å vite hva brus faktisk består av.
LES OGSÅ: Den «beste» brusen du kan velge
Hovedsakelig vann og kullsyre
Petter Nome, som er Direktør for Bryggeri- og Drikkevareforeningen, forteller til KK.no at brus hovedsakelig består av noe så lite spennende som vann.
- Mesteparten av brus er laget av vann som er tilsatt kullsyre. I tillegg er det i vanlig brus, ikke lettbrus, tilsatt sukker for å gi sødme og underbygge aromaen, som normalt er naturlige aromaer og juice.
- Brus inneholder også surhetsregulerende midler, gjerne sitronsyre eller citrater, som tilsettes for å regulere syrligheten dens. Fargen på brusen stammer fra fargestoffer eller konsentrat av frukt og/eller grønnsaker.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger