Trening

Dette er de hotteste treningsnyhetene

Salsa, zumba eller piloxing har én ting til felles: Det føles ikke som trening.

Kanskje dette kan være noe for deg? Livlig musikk og morsomme rytmer gir de fleste motivasjon. Foto: All Over Press
Kanskje dette kan være noe for deg? Livlig musikk og morsomme rytmer gir de fleste motivasjon. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Samtidig som de lyse sommerkveldene svinner hen, forsvinner kanskje også lysten din til å komme deg på trening. Men ikke gi opp, for det finnes mange spennende måter du kan trene på som ikke nødvendigvis innebærer jogging, en tredemølle eller spinningsykkel . Har du for eksempel vurdert å melde deg på et dansekurs? Det er ikke sikkert det er det første du forbinder med trening, men vi har alle sett hvordan kiloene har rast av deltakere fra Skal vi Danse-deltakerne. Hvorfor ikke kaste deg på noe helt nytt du også?Her er noen av de hotteste treningsalternativene hvor du kan forbrenne samtidig som du har det morsomt. Se hva som kan passe for deg i videoene, men ikke bare tenk tanken. Gjør noe med det, bestill en time og kom i form på en morsom måte som gir deg tilbake treningsgnisten. Les også: Ikke legg bort badedrakten ennå

TREND: Salsa

De fleste har beundret danserne som har svingt seg rundt på gulvet etter de latinske rytmene på Skal Vi danse. Og ved første øyekast ser det forholdsvis avansert ut, men det er ikke det samme som forventes av deg i første time. Salsa er en latin-amerikansk dans som det finnes mange ulike varianter av; cubansk, Los Angeles, puertoriko og mange flere. Salsa er en flørtende dans med spennede rytmer, og du trenger ikke nødvendigvis ha med deg en partner for å være med på et salsakurs.Her kan du se et klipp av en salsa-time. Det ser ikke ut som hardtrening her, men dette er grunnstegene, og det er ingen tvil om at du vil begynne å svette etter hvert.

Salsa tilbys i mange ulike dansestudioer og også av private dansere. Les også: Her forbrenner du 923 kalorier

TREND: Zumba

Zumba har blitt veldig populært den siste tiden. De fleste har fått med seg eksplosjonen av tilbudene på treningssentrene. Zumba får du også på DVD som gir deg muligheten til å trene det hjemme, slik som Marian Aas Hansen blant annet gjør. Zumba har røtter fra latinamerikanske pulserende rytmer som ved hjelp av god musikk gir deg en god stemning og masse energi. Zumba gjør at du får brukt hele kroppen med enkle trinn, og du glemmer raskt at dette er en treningsøkt. - Zumba er de kursene vi har fått størst respons på hittil i år. Det passer til alle, alt fra unge jenter til eldre kvinner. Med eksotiske dansebevegelser og glad partymuskk får du inspirasjon til å fortsette å trene, forteller Johanne Fredriksson, produksjonssjef for gruppetrening i Elixia.Her kan du se et klipp fra en zumbatime, og se om kan være noe nytt og spennende du kan prøve deg på i høst.

Zumba tilbys både på Sats, Elixia, World Gym, Studentidretten og andre mindre og større treningssenterkjeder.Les også: - Jeg gidder ikke å trene

Hva med deg?

Kunne du tenke deg å prøve noen av følgende?

TREND: Piloxing

Piloxing er en kombinasjon av pilates og kickboksing i samme treningstime, og kommer, ikke overraskende, fra USA. Det er den svenske danseren Viveca Jensen som ønsket å utvikle en treningsform som skulle bygge en sunn kropp, men samtidig skape en bedre selvfølelse. - Piloxing er en form for intervalltrening som styrker muskler og utholdenhet. Treningen sørger også for økt forbrenning og bidrar til styrking av kjernemuskulaturen, sier utdanningsansvarlig i Sats Norge, Kristin Von Streng, i en pressemelding.Kanskje en litt tøffere trening er noe for deg, finn ut av det i videoen:

Piloxing kan du blant annet prøve på Sats.Vet du om andre former for trening som også er morsom? Legg gjerne inn tipset ditt i forumet under.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer