Psykiske Lidelser

Dette er de vanligste psykiske lidelsene blant kvinner i Norge

Rammer mellom 30 til 50 prosent av oss i løpet av livet.

SLITER: Dessverre er det slik at psykiske lidelser er vanlig, og depresjon, angst og ruslidelser er de mest utbredte. Foto: Science Photo Library
SLITER: Dessverre er det slik at psykiske lidelser er vanlig, og depresjon, angst og ruslidelser er de mest utbredte. Foto: Science Photo Library Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: God helse handler ikke bare om å være fysisk frisk. Vår mentale helse er minst like viktig for å leve et godt liv.

Dessverre er det slik at psykiske lidelser er vanlig, og tall fra Folkehelseinstituttet viser at mellom 30 til 50 prosent av befolkningen vil rammes i løpet av livet. 

Det er greit å vite at det er forskjell på psykiske lidelser og psykiske plager.

– For å kunne kalle det en lidelse må det tilfredsstille noen diagnostiske krav, mens en psykisk plage ofte bare har noen elementer, som for eksempel lett uro og nedstemthet, sier psykologspesialist og spesialrådgiver i Psykologforeningen, Aina Fraas-Johansen til KK.no.

– De tre vanligste psykiske lidelsene her til lands er angst, depresjon og ruslidelser. Når det gjelder ruslidelser er dette hovedsakelig snakk om skadelig bruk av alkohol og avhengighet av alkohol, forklarer hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer