Slanking

Dette er de verste slankekurene

Noen veier faktisk sin egen avføring for å se hvor mye de skal spise. Norske eksperter advarer!

VILLE SLANKEKURER: Det finnes mange absolutt spinnville slankekurer i verden. Noen av de "verste" kan du lese om i denne saken. Foto: Getty Images/iStockphoto
VILLE SLANKEKURER: Det finnes mange absolutt spinnville slankekurer i verden. Noen av de "verste" kan du lese om i denne saken. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Tenk så fint om det hadde vært en vidunderkur som hadde gjort deg varig slank på en-to-tre. Men så enkelt er det jo ikke. Likevel nekter mange å innse det, og lar seg stadig friste til lettvinte, men kortsiktige dietter. – Husk at når noe er for godt til å være sant, er det som regel det. Kurer som får deg raskt ned i vekt gjør deg slapp og du er dømt til å gå opp igjen, sier Jeanette Roede, som er slanke- og ernæringsekspert, samt kommunikasjonssjef i Grete Roede AS, til KK.no.Her er de verste diettene Jeanette har hørt om:
 • Barnematdietten: – Dietten der voksne menneskers måltider er basert på Nestlé-glass. Det er ganske ille.
 • Avføringstabletter og vanndrivende midler: –Dette er heller ikke å anbefale.
 • Sondenæringsdietten: – En diett hvor du får i det mat via en sonde i magen (intravenøst).
 • Grønnsakssuppekurer og eggekur: – Samt andre dietter som bare er basert på enkle ingredienser.
 • LES OGSÅ: Glutenfri-diett kan gjøre deg tjukk

  Begrunnelsen:

  – Du trenger variert og nok mat. Det er veldig trist når mat bare blir karbohydrater, proteiner, dårlig samvittighet og et nødvendig onde. Jeg synes det er viktig å få med seg alle de fine sidene ved maten som man glemmer i slike dietter; kose seg med gode smaker og kunne hygge seg med maten, forteller Roede. I tillegg til hva du spiser er det også viktig å gjøre endringer som du trives med og kan leve med videre, ifølge Roede.– Det gir mulighet for et varig vekttap. I Roede-metoden jobber vi mye med det, ved siden av å ha fokus på faktisk å lære nok om kosthold og trening, og om egne vaner - til å kunne ta gode og varige valg. LES OGSÅ: Derfor går du ikke ned i vekt

  Vekten på avføringen avgjør inntaket

  Yngvar Andersen, som er treningsekspert i Mykjemeir, har også hørt om en del rare dietter opp gjennom årene. – Det som er bra med disse eksemplene er at det viser meningsløsheten i dietter på en god måte. Men de er altså livsfarlig, understreker han. Her er de tre verste slankemetodene, ifølge Yngvar:
 • Veiing av avføring: – Da jeg bodde i Milano hørte jeg om en diett som bestod av at man skulle veie avføringen sin. Så skulle man ha i seg samme mengden mat som kom ut. Dette førte til at de som gikk på dietten ble ekstra flinke til å spise enda mindre, og det hang nok sammen med at de, naturlig nok, mistet matlysten av det, sier Andersen.
 • Hvitvin- og gulrotdietten: – Teorien med å drikke hvitvin til hvert måltid er moro, og så får du i deg ørlite næring ved å tilsette gulrøtter, sier han og understreker at det bare er tull.
 • Babymat-dietten:– Det er dietten for voksne personer som sverger til finmost babymat på glass. Dietten har også vært innom Norge, forteller treningseksperten.
 • LES OGSÅ: Derfor kommer valkene tilbake

  Det er viktig at maten er god

  I stedet for å tenke diett og slanking, vil Andersen heller råde folk til å finne ut hvor de vil. Still deg spørsmål som:Vil du ha samme vekt? Vil du ha mest mulig energi i hverdagen? Han anbefaler folk å bruke ressurser på unngå å ferdigmat og kunstig tilsetningsstoffer. – Jeg har tro på at det er viktigere å få i seg god mat enn en optimal sammensetning av mat. Det er så krevende og man blir så fokusert på mat hvis man sikter for høyt, påpeker han.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer