Mens

Dette er den nye sexen

..og det er lov til å lukke øynene mens du har den.

MANGE GODE GRUNNER: Kvinner trenger ofte litt mer oppvarming enn menn, i alle fall dersom orgasme skal finne sted. Men, sakte sex er også bra for menn, sjekk lenger ned i artikkelen. Foto: Pixland / Image Source
MANGE GODE GRUNNER: Kvinner trenger ofte litt mer oppvarming enn menn, i alle fall dersom orgasme skal finne sted. Men, sakte sex er også bra for menn, sjekk lenger ned i artikkelen. Foto: Pixland / Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Nytelsesfokusert sex, altså den sakte elskoven som handler om å være i nytelsen, er den nye sexformen som skal fornye sexlivet. Dette fordi man oppdager hverandres kropper på nytt, skriver Sexzmania.wordpress.com.
 • Dette tenner oss
 • Gjør det med lyset på
 • Dette tenner menn på
 • Løser sex-problemer

  Og bak «den nye sexen» står fagpersoner, nærmere bestemt to leger og sexforskere ved navn William Masters og Virginia Johnson. Sexen har som mål å få partene til og oppdage nye måter å berøre hverandre på, mer nytelse, en økt følelse av komfort ved fysisk intimitet og en større kunnskap om både egen og partnerens kropp. - Denne typen sex hjelper også par å komme over prestasjonsangst, for tidlig sædavgang, orgasmeproblemer og ereksjonssvikt, gjengis det på Sexzmania.wordpress.com. Båndet mellom de elskende styrkes nemlig, man slutter å frykte at man skal feile og man lærer seg å kommmunisere bedre om sex. Sexformen regnes for å være helt magisk av de som praktiserer den, skriver Sexzmania.wordpress.com.
 • Få lyst på lyst
 • Rydd vei for sex
 • Ikke vent til fredag
 • Nyt mer med selvtillit
 • Sex etter sexen
 • Slik gjør dere det:

  Sett av minst en time hvor dere ikke vil bli forstyrret. Sett på rolig musikk og gjør rommet behagelig på alle måter. Tenk nytelse i alt som blir gjort, og gjør alt uten den tanken at man skal komme i mål eller lade opp til noe «etterpå». Nytelsen er sexen, og derfor trenger dere ikke og ha samleie – de færreste som praktiserer denne sexformen har det. I tillegg så skal dere avvente med å berøre bryster og kjønnsorganer til dere er kommet et stykke ut i sexen. Husk også at taushet er gull, det er ikke meningen at dere skal prate masse underveis. Snakk sammen etterpå i stedet!Les også tipsene til Margrete Wiede Aasland, daglig leder ved Klinikk for Sexologi og Terapi (IKST) her.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer