Kaffe

Dette er den perfekte mengden kaffe

Kan bidra til å redusere risikoen for hjertesvikt med 11 prosent.

IKKE DRIKK MER ENN ÉN TIL TO KOPPER: Det kan bidra til å redusere risikoen for hjertesvikt, men mer enn dette vil virke mot sin hensikt.  Foto: Colourbox.com
IKKE DRIKK MER ENN ÉN TIL TO KOPPER: Det kan bidra til å redusere risikoen for hjertesvikt, men mer enn dette vil virke mot sin hensikt. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er mange ulike meninger om hvilken effekt kaffe har på kroppen din, og hvor mange kopper du bør og ikke bør drikke.

Enkelte mener at du ikke skal drikke for mye eller for sent - spesielt med tanke på søvn, mens andre studier viser at kaffe kan bidra til å forebygge depresjoner.

Nå har imidlertid forskere endelig funnet ut hva som er den perfekte kaffemengden, skriver Daily Mail på sin helsenettside (ekstern lenke).

(Artikkelen fortsetter under bildet)


LES OGSÅ: Nå spiser vi for lite karbohydrater

MANGE FORDELER: Kaffe kan ikke bare redusere risikoen for hjertesvikt, men tidligere studier har vist at kaffe også kan forebygge diabetes og høyt blodtrykk. Foto: Thinkstock.com
MANGE FORDELER: Kaffe kan ikke bare redusere risikoen for hjertesvikt, men tidligere studier har vist at kaffe også kan forebygge diabetes og høyt blodtrykk. Foto: Thinkstock.com Vis mer

Én til to kopper om dagen

En fersk studie - som er gjennomført ved det medisinske senteret «Beth Israel Deaconess» i Boston, har nemlig vist en sammenheng mellom daglig inntak av kaffe og en lavere risiko for hjertesvikt. Og forskerne mener derfor at én til to kopper om dagen kan være nøkkelen til å holde hjertet sunt.

– Som med så mye annet, ser det ut til at moderate mengder er nøkkelen i dette tilfellet også, forteller Murray Mittleman, forsker ved «Beth Israel Deaconess», i forbindelse med studien.

Ettersom opp mot 40 prosent av dem som rammes av hjerteproblemer dør innen et år etter de har fått diagnosen, er det mindre sannsynlig å overleve hjertesvikt enn det er med mange former for kreft.

Den nye studien viser imidlertid at et moderat inntak av kaffe kan redusere risikoen for hjerteproblemer - selv om for mye kan virke mot sin hensikt.

LES OGSÅ: Derfor bør du legge vekk mobil og PC på kvelden

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Reduserer risikoen med 11 prosent

Ved å se på resultatene av fire tidligere studier som involverte nesten 150.000 menn og kvinner, kunne forskerne se at personene som drakk én til to kopper kaffe hver dag hadde 11 prosent mindre sannsynlighet for å utvikle hjertesvikt - i motsetning til de som ikke drakk kaffe.

De fant i tillegg de samme positive effekten på personer som hadde overlevd et hjerteinfarkt, som hos personene med et sunt hjerte.

Forskerne er ikke helt sikre på hvordan kaffe kan redusere risikoen på denne måten, men mener det kan ha noe med å gjøre at kaffe også reduserer risikoen for diabetes og høyt blodtrykk - som også øker risikoen for hjertsvikt.

– Det er klart at ved å redusere risikoen for hvilke som helst av disse sykdommene også vil redusere risikoen for hjertesvikt, forteller Mittleman.

Likevel skal du ikke overdrive inntaket, ettersom for store mengder kan være skadelig for hjertet.

LES OGSÅ: Stor rumpe er bedre enn stor mage

AVHENGIG AV MORGENKAFFE: Det er god grunn til å nyte den, men du bør ikke overdrive inntaket resten av dagen.  Foto: Thinkstock.com
AVHENGIG AV MORGENKAFFE: Det er god grunn til å nyte den, men du bør ikke overdrive inntaket resten av dagen. Foto: Thinkstock.com Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer