Sex & Kjærlighet

Dette er det perfekte kyss

Har du glemt det? Kyss kan være minst like sexy som sex.

Hvor har det blitt av fokuset på kysset? Blant uendelige råd om hva du skal og ikke skal gjøre mellom lakenene kan det se ut til at kysset har blitt glemt. Du husker vel fortsatt kriblingene i magen første gangen du kysset ham, og kanskje var det det som gjorde at du falt?

Dere har prøvd ut det meste i sengen og er fornøyd med sexlivet, men det vil ikke si at man skal glemme å kysse. Mange par går over fra å kysse og kline, til og nesten ikke kysse i det hele tatt, selv ikke under sex. Dette er allikevel en viktig del av et forhold.

Les også: Dette bør du vite om sex

Ta tilbake kysselysten
Womenshealth.com har tatt tak i dette og snakket med eksperter som forteller hvordan det kan bli interessant å kysse igjen. Det kan faktisk gjøre mye med forholdet, spesielt hvis dere ikke gjør noen av de ti små tingene lykkelige par gjør fra før

Vær kreative
DKyssing trenger ikke nødvendigvis være ensformig og kjedelig. Vær kreative og prøv noe annerledes. Istedenfor å bruke tungen med en gang, kan dere erte hverandre opp på andre måter.

Forsiktig kyss hans overleppe, mens han forsiktig biter og suger på din underleppe. Bytt på og ikke la han bruke tungen før dere har gjort dette en stund. Når dere da bruker tungen, kjenn den harde overflaten til tennene i forhold til den myke innsiden av munnen. Dette vil få sansene i høygir.

Les også: Han innrømmer det aldri

Gjør det interessant
Spis noe som gjør at sansene skjerpes, for eksempel en saftig jordbær før dere begynner å kysse. Jordbær aktiverer smaksløkene og vil gi en helt annen opplevelse av å kysse, forteller Krista Bloom, forfatteren bak The Ultimate Compatibility Quiz. Det finnes også andre ingredienser som øker sexslysten, som kan gjøre kyssingen enda mer spennende.

Forsterk sansene
Bruk litt leppepomade som inneholder mint før du begynner å kysse. Mint forsterker følelsen av berøring, smak og lukt.

- Menthol trigger kroppens respons på kulde, og når det blir kombinert med den varme pusten, vil det sende en skjelvende følelse fra leppene og ned til kjønnsorganene, sier sexolog Ava Cadell til Womenshealth.com.

Les også: Er de til å stole på?

Noe av den samme effekten kan du få ved å drikke noe som inneholder kullsyre. Det kan være så ekstravagant som champagne, eller noe så enkelt som mineralvann med kullsyre. Boblene vil kile, prikke og deretter fordampe som kan gjøre kyssingen mer spennende. Egentlig er det de færreste av oss som misliker å kysse, så gjør det interessant.

Litt smerte skader ingen
En liten dose smerte vil gjøre et vanlig kyss om til en ekstraordinær opplevelse. Når du er litt mer hardhendt vil det gjøre at kroppen sender mer blod til disse områdene, noe som igjen gjør deg mer sensitiv for berøring.

- Endorfinene som utløses når dere kysser og blir opphisset fungerer som naturlig smertstillende for kroppen, sier Sadie Allison som er forfatteren bak boken: Sex Position Secrets for Better Bucking.

Så legg hendene rundt nakken hans og dra han mot deg mens du holder øyekontakt. Ideen er at du skal bruke spissfindig makt. Bit litt i underleppen hans mens du drar neglene litt forsiktig over nakken og ryggen hans, anbefaler Allison.

Les også: Det tar bare 24 minutter

Forfør ham til randen
Det mest erotiske kysset, som imidlertid har det minst opphissende navnet er; ansikts-samleie. Navnet sier mye om hva det går ut på. Man etterligner rett og slett et samleie med munnen og tungen. Simuleringen kan gjøre kyssingen mer opphissende, og du vil se at kyssing faktisk kan være mer intimt enn å ha sex.

- Gni tungene mot hverandre i små og store sirkler, deretter fører dere tungene inn og ut av hverandres munn som om dere skulle hatt samleie. Dere kan også bytte på å legge leppene deres rundt hverandres tunge og suge lidenskapelig, som kan ligne mye på oralsex, forteller sexolog Ava Cadell til Womenshealth.com.

Men ikke glem at det viktigste av alt er å ha sansene åpne og å snakke sammen, så blir det enklere for begge parter å finne ut hva som virkelig trigger motparten - og hva som er skikkelig turn off.

Hvordan foretrekker du å bli kysset? Skriv din mening i forumet under.
Til forsiden