STEINDILDO: Norske Laid AS har designet en helt spesiell stein-dildo i Larvikitt - som er Norges nasjonalstein. Foto: Laid AS
STEINDILDO: Norske Laid AS har designet en helt spesiell stein-dildo i Larvikitt - som er Norges nasjonalstein. Foto: Laid ASVis mer

Sexleketøy

- Dette er et av «verdens beste» sexleketøy

Norsk designduo har laget en dildo litt utenom det vanlige - av 300 millioner år gammel stein!

Den er overraskende glatt å ta på og minner litt om en elegant steinskulptur eller brevvekt der den ligger og glinser i hånden min.

D. 1 Stone Dildo (som har blitt vist i tv-programmet «Nasjonalgalleriet» på NRK2 - ekstern lenke) er imidlertid, som navnet tilsier, ment å brukes til noe helt annet enn som pynt i bokhylla (selv om du gjerne kan bruke den til det og!).

Det er den norske gründerduoen Line Andersen (industridesigner og produktansvarlig) og Karianne Rønning (siviløkonom og daglig leder) i selskapet Laid AS (ekstern lenke), som står bak det lekre sexleketøyet, som ble lansert på markedet i 2010.

LES OGSÅ: Stor test av sexleketøy

LEKKER INNPAKNING: Alle sexleketøyene fra Laid kommer i lekker innpakning med bruksanvisning i boksen. Foto: Laid AS
LEKKER INNPAKNING: Alle sexleketøyene fra Laid kommer i lekker innpakning med bruksanvisning i boksen. Foto: Laid AS Vis mer

Prisvinnende design

Laid AS er den aller første norske bedriften som designer og produserer sexleketøy for kvinner og menn. De har valgt et eksklusivt uttrykk på sine produkter for å bryte med sexindustriens tradisjonelle stil, og både leketøyene og innpakningen skal bidra til å fjerne fordommer.

Så langt har firmaet, som ble grunnlagt i 2007, vunnet fire priser for emballasje og visuell kommunikasjon - Merket for God Design, Sølv ved Visuelt, European Design Award og Red Dot Award.

I tillegg har penisringen P.2 vært nominert til årets produkt for herrer to ganger innen sexleketøyindsutrien i USA - O-Awards 2010 og AVN-Awards 2011.

Med andre ord – disse kvinnene vet hva de driver med, og det var heller ikke uten grunn at de bestemte seg for å lage en superlekker dildo i stein.


- Steindildoen, som er den håndlagede steinutgaven av D.1 Dildoen, er laget av Larvikitt, som er Norges nasjonale bergart - en over 300 millioner år gammel steintype med en veldig flott farge og form, forklarer Karianne Rønning til KK.no:

- Den kjennetegnes av et blålig fargespill som skyldes lysbryting, noe som gir bergarten en spesiell glans.

LES OGSÅ: Dette er faktisk sexleketøy

SPESIELL FORM: - D.1 er laget slik at den skal treffe kvinnens G-punkt uten at man må jobbe så mye for det. Den gir mer trykk og man føler at man treffer på de riktige stedene innvendig, særlig med steindildoen. Dildoene har altså en helt spesiell form som ingen andre dildoer har - de er vridd. I tillegg vibrerer de ikke, så de er lydløse, sier Karianne Rønning til KK.no. Foto: Laid AS
SPESIELL FORM: - D.1 er laget slik at den skal treffe kvinnens G-punkt uten at man må jobbe så mye for det. Den gir mer trykk og man føler at man treffer på de riktige stedene innvendig, særlig med steindildoen. Dildoene har altså en helt spesiell form som ingen andre dildoer har - de er vridd. I tillegg vibrerer de ikke, så de er lydløse, sier Karianne Rønning til KK.no. Foto: Laid AS Vis mer

Helt spesiell form og funksjon

Ifølge Rønning er et av hovedmålene deres å lage sexleketøy som appellerer til både kvinner og menn, og at de skal kunne brukes av par.

- Alle produktene våre kommer i flott innpakning, og med den originale D.1 dildoen, som er laget i 100 prosent silikon, dreier alt seg om formen, forklarer hun:

- D.1 er laget slik at den skal treffe kvinnens G-punkt uten at man må jobbe så mye for det. Den gir mer trykk og man føler at man treffer på de riktige stedene innvendig, særlig med steindildoen. Dildoene har altså en helt spesiell form som ingen andre dildoer har - de er vridd. I tillegg vibrerer de ikke, så de er lydløse, og sammen med for eksempel en vibrator på klitoris er det helt fantastisk.

Formen på D.1 og D.1 Stone dildoen er altså laget slik at du eller partneren din kun ved bruk av riktig trykk og vridninger skal kunne finne G-punktet ditt.

- Det er nok mange som tenker at stein-dildoen kan bli litt tung, men det er hele poenget. G-punktet trenger nemlig tre og en halv kilo trykk, og ved å lage en dildo i stein (eller stål – som skal lanseres senere) tillegger man den funksjonen i seg selv, sier Line Andersen, som fikk ideen til å designe sexleketøy da hun gikk femte året på Design- og Arkitekturhøyskolen i Oslo og holdt på med diplomoppgaven.


LES OGSÅ: Nå har Squeel Wheel fått ekstrautstyr

«Verdens beste» gave til ham og henne

Ifølge gründerne trenger du heller ikke bekymre deg for at steinet blir kaldt.

- Så fort du har den i hånden kjenner du at den varmer seg opp veldig raskt, og den holder seg varm veldig lenge. Så du kan for eksempel varme den opp på forhånd ved å holde den, eller legge den raskt i litt varmt vann, så vil den være varm og god i mange timer. I tillegg er det veldig rene flater på den, så den er utrolig enkel å rengjøre og holde hygienisk, forklarer Rønning:

- Jeg vil si at dette er et av verdens beste sexleketøy, og det er en perfekt julegave både til ham og henne!

Se illustrasjonsvideo om hvordan du bruker D.1 Dildo og D.1 Stone Dildo nedenfor:LES OGSÅ: Julegavene som varmer litt ekstra

Mer info

I tillegg til D.1 dildo (som har veiledende pris på 530 kroner) og D.1 Stone Dildo (som har veiledende pris på 890 kroner) har jentene også laget en rekke andre produkter, deriblant P.2 Penisring og P.3 penisring.

Mer informasjon om produktene finner du på Laid AS’ hjemmeside (ekstern lenke), og produktene selges på følgende nettsider (eksterne lenker):
 • Ceciliekjensli.no
 • Cupido.no
 • Flirt.no
 • Lekkos.no
 • Martinshop.no
 • Indranis.no


  LES OGSÅ: Er du vibrator-avhengig?

  Noe du lurer på? Spør KK.no


  Hvordan kan jeg gjøre de trange, nye skoene mine mer komfortable? Hvordan legger jeg sminke som varer hele dagen? Når er det best å trene - før eller etter middag?

  Har du også et spørsmål om klær, sminke, kosthold eller trening? Send det til spor@kk.no, og vi vil finne det ut for deg.

  LES OGSÅ: Sexleketøyet alle vil ha

 • Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

  Saker spesielt utvalgt for deg: