Foto: colourbox.com
Foto: colourbox.com Vis mer

Kvinner

- Dette er god grunn til å slå kvinner

Det mener hele 1 av 7 briter.

Publisert
Kjendissexolog Kristin Spitznogle opprørte mange sist uke, da hun uttalte at kvinner kan tilgi det første slaget de får av en kjæreste eller ektemann.

Les mer på Seher.no: Mener det første slaget kan tilgis

Nå avdekker en ny studie at en stor del av befolkningen mener det er OK for menn å slå – i det minste i Storbritannia, melder Times Online.

Undersøkelsen er utført på vegne av det britiske indredepartementet, Home Office.

 • Kvinner fortjener juling...?

 • «Masing» også akseptabel årsak

  Resultatene viser at hele 1 av 7 mener det er akseptabelt at menn slår sin kone eller kjæreste hvis hun kler seg for «sexy eller utfordrende offentlig».

  Omtrent en like stor andel mente det var OK for en mann å fike til kona eller kjæresten hvis hun «maste eller konstant jamret seg til ham».

 • 30 prosent ser vold i syden

 • Voldtektsofre «delvis ansvarlige»

  Så mange som en firedel mener også at det å gå kledd for utfordrende eller sexy gjør en kvinne delvis ansvarlig hvis hun blir voldtatt eller seksuelt trakassert.

  Dette synet var mest utbredt blant menn og kvinner over 65 år i studiens laveste sosiale klassegrupper.

  Selv om flertallet av de 1 065 personene som deltok i studien mente at det aldri var akseptabelt å slå eller fike til en kvinne, viser studien at folk mellom 25-39 år oftere vurderte dette som akseptabelt i visse tilfeller og situasjoner.

 • Voldsutsatte kvinner er sykere enn andre
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer