Sjekking

Dette er han egentlig ute etter

1 av 5 menn vil bare ha tilfeldig sex med deg.

Det menn frykter mest er at kvinner skal ha forventninger om et forhold etter tilfeldig sex. Foto: Michele Constantini / PhotoAlto
Det menn frykter mest er at kvinner skal ha forventninger om et forhold etter tilfeldig sex. Foto: Michele Constantini / PhotoAlto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Synes du det er vanskelig å vite hva du kan forvente av en mann når dere møtes?Forskere ved James Madison universitet i Virginia, USA, har gransket hva kvinner og menn egentlig vil når de dater hverandre og når de har tilfeldig sex.

Menn er jegere

Uansett hva som skjer når menn og kvinner treffes, om det er på date eller om de har tilfeldig sex, viser utgangspunktet seg å nesten alltid være det samme: Det er mannen som har tatt initiativ til det som skjer. Kvinnen er mer passiv. Hun venter på å bli invitert ut og aksepterer eller avviser mannens seksuelle framstøt.150 kvinnelige og 71 mannlige studenter deltok i studien. De måtte gjøre rede for sine egne erfaringer med dating og tilfeldig sex de siste to årene. Her viste det seg at at både kvinnene og mennene hadde hatt tilfeldig sex nesten dobbelt så mange ganger som de hadde vært på førstedater.

Sex eller kjærlighet?

Forskerteamet presenterte en rekke tenkte scenarier for studentene, der situasjonen innebar en mulighet for et framtidig kjærlighetsforhold. Studentene skulle så avgjøre om de ville velge å date eller å ha tilfeldig sex i de ulike tilfellene. De måtte også peke ut tre fordeler og tre ulemper for hvert valg de tok.I det store og hele kom det fram at både kvinnene og mennene foretrakk tradisjonell dating framfor tilfeldig sex. Men, det var også stor forskjell på kvinner og menn:
 • 41 prosent av kvinnene ville mye heller fortsette å date enn å ha tilfeldig sex.
 • 20 prosent av mennene ville mye heller fortsette å date enn å ha tilfeldig sex.
 • 2 prosent av kvinnene ville mye heller ha tilfeldig sex enn å fortsette å date.
 • 17 prosent av mennene ville mye heller ha tilfeldig sex enn å fortsette å date.
 • Redde for å bli avvist

  Forskerne konkluderer med at kvinner i langt større grad enn menn er ute etter et forhold når de er på sjekkemarkedet. Les også: Ikke gå i mannefellaDet kom dessuten fram at kvinner var redde for å bli følelsesmessig knyttet til en mann som ikke gjengjeldte følelsene - dette gjaldt både når de datet og når de hadde tilfeldig sex.Mennene var langt mer opptatte av å beholde frihetsfølelsen sin. Det de fryktet mest var at kvinnen skulle ha forventninger om et forhold når de hadde hatt tilfeldig sex.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer