Kaffe

Dette er ikke søppel

Sjekk hvorfor du ikke skal kaste kaffegrut.

Foto: Image Source
Foto: Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Er du blant dem som lar kaffegruten gå rett i søpla? Da bør du heller prøve å bruke den til noe av dette.

Gi det til plantene

Hell restene fra presskanna direkte i blomsterpotten, med grut og det hele. Både roser, asalea, og fredsliljer blir glade for å få kaffe.

Lag en kroppspeeling

Kaffegruten er grovkornet, men kornene er mykere enn de du finner i tradisjonelle skrubbekremer. Det gjør at den ikke så lett lager små riper i huden slik som kornete kremer kan gjøre. Bland kaffegruten med litt olivenolje og gni den inn over hele kroppen før du dusjer, og du får både ren og myk hud.

Tone håret

Kaffe inneholder mye farge, og kan gi ekstra dybde og glans til brunt hår. Et gammelt kjerringråd er å pakke håret inn med kaffegrut og plast når det er nyvasket, og la det sitte i et kvarter før det skylles ut. Har du blondt hår, bør du droppe kaffen og heller bruke kamillete eller sitron.

Putt den i komposten

Har du en varmkompost, er kaffegrut super mat for bakteriene som bidrar til komposteringsprosessen. Legger du kaffegruten i bingen mens den ennå er varm, får du enda større effekt.

Bevar blomsterbedet

Bland kaffegrut med appelsinskall, og grav det ned i det øverste jordlaget i blomsterbedet. La også noe ligge over jorden og mellom blomstene. Den sterke lukta holder flere insekter og vanlige skadedyr borte.

Grytevask

Kaffegrut er velegnet til å skrubbe gryter og panner med. Supert hvis du er på hytta, og stålullen er langt borte. Vær forsiktig med å bruke kaffegrut på hvitt servise, da kaffe kan sette misfarger i sprekker og skår.
 • Kaffe kan gi små pupper
 • Sannheten om kaffe
 • Dette gjør kaffe med deg
 • Kaffe holder deg ung
 • Slik skjerper du hjernen
 • Kjendiser med koffeinkick
 • Spar kalorier i kaffebaren
 • Stiv og støl? Prøv kaffe!
 • Kafferekord
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer