Menn

Dette er løgn

Tror du virkelig menn tenker på sex hvert syvende sekund? Her er sannheten om våre mest inngrodde myter.

De gjør hva, sa du? Foto: Spicestock / Image Source
De gjør hva, sa du? Foto: Spicestock / Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Noen myter har vært i live så lenge at de er blitt absolutte sannheter. På tide å rydde opp?
 • De ti sexmytene
 • 12 utroskapsmyter
 • Blondiner gjør menn dumme
 • 1. Menn tenker på sex hvert syvende sekund

  Menn styres av reproduksjon, altså evnen til å formere seg, men det er ikke mulig å vitenskapelig måle på hvilken måte denne faktoren gir seg utslag i sextanker i løpet av en dag. Verdens fremste forskere mener at syv sekunder i beste fall høres ut som en grov overdrivelse, skriver Livescience.com.

  2. Dyr kan forutse naturkatastrofer

  Det foreligger absolutt ingen beviser for at dyr besitter en sjette sans, selv om den sterke hørselen, luktsansen og instinktene kan få dem til å søke tilflukt raskere enn lynet, i god tid før det slår ned.

  3. Vi bruker bare ti prosent av hjernen

  Denne medieyndlingen har spunnet rundt i minst et århundre. Dessverre har denne oppfatningen liten rot i virkeligheten. Det er ikke slik at store deler av hjernen ligger brakk. Såfremt en er frisk, bruker en hele hjernen, selv om ikke alle nervecellene er like aktive til enhver tid.

  4. Det tar syv år å fordøye tyggegummi

  Selv om det er litt vanskeligere for kroppen å bryte ned en tyggegummi enn en brødskive, så betyr ikke det at den er et unntak fra fordøyelsessystemet. Spør du en lege vil han si at denne myten har oppstått av ren moderlig bekymring for poden, akurat som bestemor kan finne på å si at for mye potetull gir vondt i magen.

  5. Du blir mindre våt om du løper i regnet

  Matematiske beregninger har vist at dette på sett og vis er sant. Men kanskje ikke av de grunnene du tror. Denne konklusjonen baserer seg nemlig på antallet regndråper som treffer vedkommendes hode versus vedkommendes bryst.

  6. Høner kan leve uten hoder

  Dette er sant, selv om det er snakk om minutter for høner flest. Grunnen til at fjærkreet kan løpe rundt uten hode er at lillehjernen, som kontrollerer de fleste av fuglens reflekser, som oftest er intakt etter en halshugging. En robust liten type skal riktig nok ha levd i hele 18 måneder, ifølge det vitenskapelige nettstedet Live science.

  7. Gjesping smitter

  Det er vanskelig å motbevise denne påstanden, du gjesper kanskje allerede nå? Det virkelige spørsmålet er om det er noe psykologisk inne i bildet her, og svaret er antagelig ja. Selv sjimpanser etterligner hverandres gjesper.

  8. En katt vil alltid lande på bena

  Studier har vist at når en katt kastes ut fra en høyde vil den stort sett lande elegant på bena. De eneste gangene dette ikke vil forekomme er dersom katten kastes opp ned fra kun 30 centimeters høyde. Prøv det uansett ikke ut hjemme.

  9. Lynet slår aldri ned samme sted to ganger

  Sannheten er at lyn har det med å foretrekke enkelte steder, som oftest i høyden. The Empire State Building blir faktisk truffet av lynet ca. 25 ganger i året, og ett år ble det truffet 8 ganger i hele 25 minutter. LES OGSÅ:
 • Test deg selv: Hvor god er du i senga?
 • Test deg selv: Hvem er du i senga?
 • Test deg selv: Hvor bra er sexlivet ditt?
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer