Glede

Dette er smittsomt

Unntatt på jobben.

Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Er du blid i dag? Glede er smittsomt og kan spre seg blant familie og venner, men kollegene dine er immune mot humøret ditt.
 • Ta testen: Er du lykkelig?
 • Det viser en større amerikansk studie kalt Framingham Heart Study, som er presentert i British Medical Journal.

  «Lykkelommer»

  Måten humør sprer seg på er med på å lage sosiale «lommer» av lykkelige og ulykkelige mennesker. Forskerne tolker funnene sine dit hen at lykke ikke er noe vi kan isolere og knytte til enkeltmennesker. Begrepet «å være sin egen lykkes smed» gjelder dermed ikke. I nære sosiale nettverk påvirker vi hverandre i den grad at vi blir ulykkelige dersom noen andre er det.
 • Slik blir du glad igjen
 • Med unntak av på jobben, altså. Der kunne ikke forskerne se at kollegers humør hadde betydning for hvor glade vi selv var i det hele tatt.

  Glade naboer er viktig

  Geografi er derimot sentralt ifølge studien. Har du en glad venn som bor innen 1,6 kilometers radius fra deg, vil det gjøre deg hele 25 prosent lykkeligere.
 • Er du klar for å finne hverdagslykken?
 • Bor du sammen med kjæresten og han eller hun blir glad, vil dette gjøre deg 8 prosent gladere. Blir et av søsknene dine glad øker det lykkefølelsen din med 14 prosent, og glade naboer gjør deg 34 prosent gladere. Hvorfor naboen har større innvirkning på humøret ditt enn kjæresten er imidlertid ikke godt å si.Forskerne fulgte 5124 personer mellom 21-70 i perioden 1971 til 2003 for å komme fram til disse resultatene.
 • Digg deg selv
 • Kyss deg lykkelig
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer