Sex & Kjærlighet

Dette er «turn off» for gutta

Her er sjekketabbene du bør unngå, og slik får du ham på kroken.

IKKE VÆR FOR "HARD TO GET": Det å virke overlegen, eller spille skikkelig kostbar er noe mange gutter kan oppfatte som turn off.  Foto: Thinkstock
IKKE VÆR FOR "HARD TO GET": Det å virke overlegen, eller spille skikkelig kostbar er noe mange gutter kan oppfatte som turn off. Foto: Thinkstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er en kjent sak at vi kvinner kan være litt mer kompliserte enn menn når det kommer til følelser, og at gutta ofte er mer «rett på sak».

Likevel er det ikke bestandig så enkelt å «lese» disse gutta heller, og mens mange av oss tror at det å spille kostbar, eller være litt «hard to get», kan være lurt, er det slett ikke sikkert at du hanker inn kjekkasen på andre siden av baren ved bruk av dette «trikset».

LES OGSÅ: Tre spørsmål single bør stille seg

EKSPERTEN: Peder Kjøs er spesialist i klinisk voksenpsykologi og svarer leserne om sex og kjærlighet på KK.no. Foto: Astrid Waller
EKSPERTEN: Peder Kjøs er spesialist i klinisk voksenpsykologi og svarer leserne om sex og kjærlighet på KK.no. Foto: Astrid Waller Vis mer

Ikke vær for kostbar


Ifølge KKs sex- og samlivsekspert - Peder Kjøs, trenger ikke flørtingen og sjekkingen være så avansert for at gutta skal bli interessert. Og det å virke overlegen eller spille kostbar, er sjeldent et sjakktrekk.

Det er nemlig få ting menn oppfatter som mer «turn off,» enn kvinner som virker sure, overlegne eller utilnærmelige.

- Noen kvinner satser veldig på dette med å spille kostbar, og det kan være ganske risikabelt. Noen menn liker det, men de fleste velger heller noen som er hyggelig, positiv og sosial, forklarer Kjøs til en leser i sitt siste nettmøte her på KK.no.

LES OGSÅ: Det er sunt å være singel

VÆR BLID: Smil, vær blid og virk interessert - da er det større sannsynlighet for at du får oppmerksomhet fra gutta.  Foto: Thinkstock
VÆR BLID: Smil, vær blid og virk interessert - da er det større sannsynlighet for at du får oppmerksomhet fra gutta. Foto: Thinkstock Vis mer

Ikke ha med alle venninnene

En annen vanlig «sjekketabbe», ifølge eksperten, er å snakke om eksen, eller andre kompliserte ting med den potensielle partneren.

- På byen og i sosiale lag er det også stort sett uheldig å prate mye om problemer, konflikter og ting som er vanskelig. Verken kvinner eller menn liker at en de møter er kranglevoren og prøver å sette dem fast, stille dem til veggs eller drite dem ut. Vær heller hyggelig og imøtekommende, sier samlivseksperten, og kommer med et annet godt tips:

- En ting til: ikke ha med deg en hale av venninner som henger seg på. Hvis du prater med en fyr, er det ikke hyggelig for ham at du hele tiden må avbryte eller blir avbrutt for å skravle med en venninne (eller enda verre: en venn).


- Å prate i telefon eller tekste konstant er også irriterende, for han vil jo helst at det skal være dere to, at dere lager en romantisk liten boble, enten den skal vare eller ei, forklarer Kjøs.

LES OGSÅ: Her vil ikke nordmenn sjekkes opp

- Vær vennlig og imøtekommende

Dersom du ønsker å få drømmemannen på kroken, har samlivseksperten følgende råd:

- Hvis du er vennlig, imøtekommende og oppmerksom på ham, og heller ikke er altfor full, er sjansen stor for at han vil like deg. Med andre ord: akkurat det samme som du antakelig liker at en mann gjør overfor deg.

Kjøs har tidligere også kommet med følgende tips til deg som er på sjekkern:

- Folk liker å snakke om seg selv, ikke fordi de er egoistiske og selvsentrerte, men fordi de føler at den andre er interessert og åpen.

For å få samtalen på gli, er det lurt å fortelle litt om deg selv, helst noe som gir «åpninger». Altså noe om hva du liker, hva du synes er fint, hva du setter pris på, og helst noe som er interessant å snakke om også for den andre.

Sist, men ikke minst, kan lett berøring også være et supert triks.

- Lett fysisk berøring, ta ham på armen eller skulderen, det virker utrolig sexy, hvis du da ikke gjør det på en helt vulgær måte. Gi ham et kompliment - si at slipset hans er fint og ta på det, for eksempel. Som sagt: kjempelett! Har Kjøs forklart.

LES OGSÅ: Singel? Dette faller gutta for

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer