Fedme

Dette er verdens feiteste nasjon

Befolkningen har en snittsvekt på 87 kilo mot gjenomsnittet i verden som er på 62 kilo.

OGSÅ VEKTEN TIL NORDMENN ØKER: Vi øker i vekt, på 50 år har vi lagt på oss 20 kilo ekstra. Nå er vi det 69. feteste landet i verden.  Foto: Panthermedia
OGSÅ VEKTEN TIL NORDMENN ØKER: Vi øker i vekt, på 50 år har vi lagt på oss 20 kilo ekstra. Nå er vi det 69. feteste landet i verden. Foto: Panthermedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Lurer du på om du er større eller mindre enn franskmenn, amerikanere, japanere, kenyanere? Tror du nordmenn burde skamme seg bittelitt når de går på vekta, eller finnes det andre land som er mye verre?

London School of Hygiene & Tropical Medicine har laget en tabell som legger frem hvor tjukke og tynne vi er på denne kloden.

Bangladesh og Mikronesia (en region i vestre del av Stillehavet) er på hver sin ende av skalaen, og du må for all del ikke bli forvirret av ordet "mikro" i denne sammenhengen. Mikronesia har nemlig en gjennomsnittsvekt på 87 kilo.

Norge ligger på en 69 plass på skalaen med sine 68 kilo. I motsetning til USA som ligger på en tredjeplass med 82 kilo, mot gjennomsnittsvekten som er 62 kilo, skriver The Telegraph.

De store forskjellene mellom landene har nok avært mye å gjøre med kostholdet deres. Forskjellen mellom Norge og Sverige er for eksempel bare på én kilo - hvor Sverige har et gjennomsnitt på 69 kilo.

LES OGSÅ: Men du er tynnere enn du tror

Tunge amerikanere

Amerikanerne utgjør bare fem prosent av jordens beboere, men er ansvarlige for en tredel av kroppsvekten fordelt på planeten på grunn av overvekt.

Til sammenligning - Asia har 61 prosent av verdens befolkning, men er bare ansvarlige for 13 prosent av vekta i verden.

LES OGSÅ: Alle kvinner er redde for å bli feite

Mindre sukker i 60-åra

I forhold til våre venner i USA har vi "litt å gå på", men studier som nylig er blitt gjennomført viser at også nordmenn er blitt 20 kilo tyngre.

På 60-tallet så nemlig mye annerledes ut. Vi var i snitt 20 kilo slankere, vi spiste mindre og tilgangen på sukker var langt dårligere. Kanskje vi kjeder oss mer på jobben også?

I dag har ordet fedmeepidemi blitt et velbrukt ord i flere vestlige land. En ting har forandret seg vesentlig, og det er maten vi spiser - og spesielt mengden sukker vi inntar, og du kan derfor ikke skylde på genene dine.

LES OGSÅ: Mener disse bør droppe bikini

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer