«Mirakelbæret»
Et lite bær som gjør at salt og surt begynner å smake søtt, er nå å oppdrive. Curtis Mozie er navnet på mannen som har dyrket frem det noe spesielle bæret.- De som spiser de røde bærene for deretter å smake på ulike sorter mat, drinker og øl, opplever at smaken forandrer seg, bekrefter Franz Aluqio, som har testet ut bæret på sine bargjester i Queens, Long Island.
Han har etter at han ble introdusert for mirakelbæret, invitert til flere happenings hvor bæret har vært et populært innslag.
- Øl smaker som sjokolade og sitroner som sukkertøy, sier han videre til The New York Times.
Virker i en time
Det lille røde bæret kalles mirakelfrukten og effekten av bæret virker i en times tid. Så lenge bæret virker kan man altså spise sitroner uten å lage grimaser og nyte en halvliter med sjokoladesmak.- Du sprekker det i munnen, slik at frøene løsner fra fruktkjøttet, lar det rulle litt rundt og har det i munnen i en times tid, sier Aluqio.
Bæret, som går under det latinske navnet Synsepalum dulcificum, har sin opprinnelse i Vest-Afrika og har vært kjent i Vesten siden det 18-århundre.
Et protein kalt miraculin, binder seg nemlig til smaksløkene og fungerer som et søtningsmiddel når det kommer i kontakt med spytt, ifølge en forsker som har studert frukten, Linda Bartoshuk ved the University of Florida’s Center for Smell and Taste.
LES OGSÅ: