øyesminke

Dette garanterer lange festvipper

Uansett hvor korte de i virkeligheten er ...

MASKARA: Visste du at fasongen på kosten har mye å si for hvordan vippene formes? Foto: Getty Images/iStockphoto
MASKARA: Visste du at fasongen på kosten har mye å si for hvordan vippene formes? Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Nyttårsaften er rett rundt hjørnet og festsminken skal på for en aller siste gang i år. Lange vipper er noe de fleste kvinner ønsker seg, og det er egentlig ikke vanskelig å få til i det hele tatt!Du trenger verken spesielt dyp lommebok eller spesielt lange vipper i utgangspunktet - du kommer mange millimeter med noen smarte triks. LES OGSÅ: Sotede øyne på 1-2-3Velg riktig form på kostenDet har skjedd mye med maskaraen siden Helena Rubinstein lanserte den aller første i 1958.I dag får du kjøpt maskaraer med koster i forskjellige former, og du er kanskje ikke klar over det, men hver form har faktisk en spesiell funksjon. – Er kosten kjegleformet betyr det at den kommer langt inn i øyekroken og at maskaraen gir vippene ekstra volum og fylde fordi også de aller minste hårene får farge, forklarer Tone vid Skipá, skjønnhetsjournalist i KK.Er kosten buet er den ment å gi vippene dine ekstra vipp. Men siden det først og fremst er lengde vi er på jakt etter:– Da skal du gå for smale, sylinderformede koster. De gir masse volum og lengde på en gang, forteller vid Skipá.LES OGSÅ: Looken som aldri går ut på datoHemmeligheten ligger i påføringenSelv om kvaliteten på maskaraer varierer, så kan de fleste maskaraer gi deg mye lengre vipper - bare du påfører den riktig. Mange legger nemlig altfor lite maskara på vippene. Det viktigste å huske på er at du ikke skal legge maskaraen bare ytterst på vippene. Da oppnår du lite. Det er også viktig å være litt røff med vippene.– For å få best utbytte av en maskara, må du legge kosten helt inn til vipperoten, dra kosten oppover samtidig som du blunker hardt og «dirrer» kosten fram og tilbake, forklarer vid Skipá.For å oppnå lange festvipper kan du gjenta denne maskarabevegelsen en del ganger, minst fem per øye.– Vent 2–3 minutter mens du gjør andre ting, og gjør det samme en gang til, tipser vid Skipá. Her er maskarene Skipa anbefaler for lange vipper:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer