Kjærlighet

Dette gir deg bedre hell i kjærlighet

Sjekk hva som øker sjansen for et bra forhold.

SANN MOT DEG SELV? Personer som er ekte mot seg selv har mer intime og positive forhold, ifølge ny studie. Foto: colourbox.com
SANN MOT DEG SELV? Personer som er ekte mot seg selv har mer intime og positive forhold, ifølge ny studie. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
«Bare vær deg selv».

Ja, når det kommer til kjærlighet, ser det ut til at dette rådet faktisk funker.

Det viser en ny studie ved Ohio State University at Newark, publisert i Personality and Individual Differences, melder Live Science.

Tredelt studie

62 heteroseksuelle par deltok i undersøkelsen. Deltakerne fylte ut et spørreskjema ved tre ulike anledninger med to ukers mellomrom.

I den første delen av studien ble deltakerne bedt om å rangere hvor sanne de var mot seg selv.

Det vil si hvor stor evne de hadde til å se seg selv klart og objektivt, om de handlet i tråd med sine egne meninger og om de var ærlige mot andre.

I den andre delen svarte deltakerne på spørsmål om forholdet, som hvor villige de var til å diskutere følelsene sine med partneren og om de hadde hemmeligheter.

Den tredje delen handlet om hvor tilfredse deltakerne var med forholdet og om personlig velvære.

Ekthet gir bedre forhold

Resultatene viser at både kvinner og menn som var sannere mot seg selv også hadde et mer intimt og positivt forhold til partneren sin. De scoret dessuten høyere når det gjaldt personlig velvære, skriver livescience.com.

- Hvis du er sann mot deg selv, er det enklere å ha en atferd som bygger intimitet, og det vil gjøre forholdet ditt mer oppfyllende, sier forsker Amy Brunell, psykologiprofessor ved Ohio State University at Newark.

Interessant kjønnsforskjell

Studien avslørte imidlertid en interessant kjønnsforskjell: Menn som var mer ekte mot seg selv hadde partnere som viste en sunnere «forholdsatferd».

Det motsatte var imidlertid ikke tilfelle. Det var ingen signifikant sammenheng mellom kvinner som var sanne mot seg selv og mennenes oppførsel. Dette kan skyldes kjønnsrollene i et forhold, tror Brunell.

- I et forhold er det typisk kvinnen som «tar seg av» intimiteten. Så når menn ønsker å ha et åpent og ærlig forhold, gjør det kvinnens jobb mye enklere, forklarer hun til livescience.com.

Siden menn spiller en mindre rolle når det gjelder utviklingen av intimitet, blir de ikke så påvirket av om partneren er sann mot seg selv eller ikke, mener forskerne.Ja
 
206 (64%)
Usikker
 
75 (23%)
Nei
 
42 (13%)

Hvem er ekte?

Brunell understreker at det å være seg selv ikke betyr at du skal akseptere alle feilene dine og ikke prøve å gjøre positive endringer livet ditt.

Men ifølge Brunell bør du være klar over to ting:

1) dine egne begrensninger
2) hva du kan forbedre med deg selv


Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer