Sex

Dette gir elendig sex

Men det er mulig å skifte kurs. Sjekk disse 15 tipsene.

Lær deg å nyte mer i senga med bedre selvtillit.  Foto: colourbox.com
Lær deg å nyte mer i senga med bedre selvtillit. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Vi snakker selvsagt om dårlig selvtillit og prestasjonsangst i senga, som ifølge eksperter er to sider av samme sak. - Dersom selvtillit er nøkkelen til å få en dame på kroken, så er selvtillit for kvinner nøkkelen til å være god i senga. Har de ikke selvtillit tør de heller ikke å prøve nye ting eller la deg prøve nye ting. Det gir elendig sex, skriver nettstedet Askmen.com om dette. Trikset er altså å slippe seg løs. Slik gjør du det:

1. Digg deg selv

Det er en kvinnelig greie å plukke seg selv fra hverandre når man vurderer om man er bra nok. Menn gjør ikke det, de fokuserer på helheten, det er den de har sex med, ikke føttene, bilringene eller cellulittene dine. - Husk at enhver kvinnekropp er en manns drømmekropp, sier KKs sex- og samlivsekspert, psykolog Peder Kjøs når vi spør ham om hva som tenner kvinner.Alt om hva menn tenner på kan du lese om her.

2. Jag vekk frykten

For å få det bedre seksuelt må du plukke av deg redselen for å være sårbar. Hvis du hele tiden har en underliggende frykt for å bli sviktet av partneren din, da vil du også ha problemer med å gi deg hen fullt og helt i sengehalmen.

3. Lett på presset

Prestasjonsangst er den reneste drepen for både lysten og sexen. Men det er ikke slik at alle andre har sex som om de spilte inn en voksenfilm. - Se til å skaffe deg mer mer realistisk info om andres sexliv. Snakk ærlig med andre om sex, les ordentlig skjønnlitteratur og sex-spalter på kk.no og andre steder og se hva andre strever med, oppfordrer Peder Kjøs.

4. Anerkjenn lysten din

Kvinner vokser opp i et samfunn der de på mange måter oppfordres til ikke å være pådriverne, men dette «presset» er det bare du selv som kan stå i mot. - For å bli kvitt disse sperrene er det viktig å kjenne seg selv og sin egen kropp, og godta seg selv som en som ønsker, vil, krever og har lyst, ikke bare som en som skal vokte ryktet og dyden, sier Peder Kjøs.

5. Kjenn kroppen din

Synes du onani er pinlig så er du i godt selskap. Men dersom du ønsker deg bedre sex fordrer det at du lærer kroppen din å kjenne. Da blir du nemlig også tryggere på deg selv som seksualpartner.- Kjenn deg selv og din lyst godt. Dyrk de erotiske fantasiene du har, kjenn etter hva du har lyst til, sier Peder Kjøs.

6. Si ja til variasjon

Ikke ta det ille opp om han trenger variasjon i senga. Du reagerer da ikke om han kjøper en pepsi i stedet for cola, eller?- Fordi man etterspør en ny teknikk eller noe nytt for eksempel ved oralsex betyr det ikke at det som gjøres ikke er godt, men variasjon er gøy, sier Anita Skrautvol, psykolog ved Institutt for klinisk sexologi og terapi.

7. Ha en tabbekvote

Pinlige ting skjer oss alle, også i senga. Kroppslyder og griseprat er bare noen av de tingene som kan få oss til å le, eller i verste fall ødelegge stemningen helt. - Prat om hva som kan skje, det skaper trygghet. Også er det viktig med en tabbekvote, sier Skrautvol.

8. Legg vekt på trygghet

Det er viktig at du føler deg komfortabel med partneren din. Lag et trygt rom for hverandre, slik at dere kan utforske seksualiteten sammen.- Også hvis dere bringer inn nye elementer i sexlivet, vit at det er dere to. Og kom over den bøygen om at sexleketøy invaderer forholdet, sier Skrautvol.

9. Vær tydelig

God gammeldags smiger går alltid rett hjem. Menn liker å vite at de er best på det de gjør, om det så er å få golfballen i det avgjørende hullet eller om det er i sengehalmen det store slaget står. - Det samme gjelder kvinner, så ros hverandre, oppfordrer Brenda Della Casa, forfatter av boken Cinderella Was A Liar. Usikker på hvordan du snakker i senga? Nybegynnertipsene får du her.

10. Spill på det visuelle

Det er ikke for ingenting at kvinnelige pornoskuespillere beholder støvlettene på i senga og alltid er iført det fineste undertøy. Dette kan man ta lærdom av, så hvorfor ikke utnytte til det fulle at han er hakket mer visuell enn deg?

11. Godta fantasier

Mange kvinner skammer seg når de eks. fantaserer om sex med to menn. Hvorfor ikke be partneren din om å late som han er en fremmed i stedet? Og dersom han fantaserer om en trekant, så betyr det ikke at han aller helst ville hatt med venninnen din i senga bare fordi han har sagt at hun er søt.

12. Utforsk kroppen hans

Du har antagelig en idé om hva som fungerer for ham. Derfor gjør du det igjen og igjen. Kvinner som er «gode i senga» slår seg ikke til ro med det og liker å prøve nye ting. Et tips er at neste gang du bruker hendene på penisen hans, glem at den er en gammel kjenning og utforske den på nytt.

13. Vær egoistisk

Om det er en manikyr eller en ny fuktighetskrem, husk at du alltid fortjener litt ekstra velvære. Dette kan få lysten til å våkne. Føler du deg sexy, blir du sexy.

14. Snakk deg til lyst

Du er ikke alene om å føle at griseprat ikke sømmer seg. Men å like sex er ikke usømmelig på noen måte, så fortell at du liker det han gjør med deg og ikke vær redd for å be om noe spesielt i senga.

15. Vær nær hverandre

Selv om det kan være spennende, befriende og opplysende å lese om nye ting, kan det også gi et prestasjonspress og en følelse av å være kjedelig i senga. - Den enkle oppskriften er derimot å gjøre ting som har fungert før, sier KKs sex- og samlivsekspert, psykolog Peder Kjøs. Han foreslår ting som å kysse leppene hovne i sofaen, bare vær nær hverandre og å være raus med komplimenter. Det gir dere fornyet selvtillit og gjør underverker i senga. - Fokusér på nærheten. Putt følelsene tilbake i sexen og la den bety noe igjen, sier Peder Kjøs. Er selvtilliten din som en jojo? Les noen råd å ha i bakhodet her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer