Attraktivitet

Dette gjør deg flottest

Sjekk hva menn finner attraktivt verden over.

Dimensjonene på kroppen kan fortelle om personen er egnet som en mulig seksuell partner, langsiktig partner eller en potensiell trussel. Foto: All Over Press
Dimensjonene på kroppen kan fortelle om personen er egnet som en mulig seksuell partner, langsiktig partner eller en potensiell trussel. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Smak og behag varierer som kjent kraftig. Men forskere fra Hong Kong og Australia har likevel gjort et forsøk på å finne ut av hvilke mål på kvinnekroppen som tiltrekker andre raskest.

Resultatene viste at til tross for kulturelle forskjeller er det unge, tynne kvinner med lange armer som blir ansett som mest attraktive.

Høy og tynn var neppe nytt for de fleste av oss, men de lange armene kom kanskje som en overraskelse.

Les også: Nei, solarium fikser ikke dette

Førsteinntrykket avgjør

Sammen med at lange armer var attraktiv avslørte studien også at BMI (body mass index) og hofte til midje-lengden hadde mye med graden av attraktivitet å gjøre.

Lengden på bena hadde imidlertid ikke en så stor påvirkning på resultatene. Så kanskje er ikke den evige kampen for å oppnå lange ben så aktuell likevel.

- Fysisk attraktivitet er en viktig og bestemmende faktor i forhold til evolusjonær, sosial og økonomisk suksess. Dimensjonene på kroppen kan fortelle om personen er egnet som en mulig seksuell partner, en langsiktig partner eller som en seksuell konkurrent, sier hovedforfatter Robert Brooks ved University of New South Wales til forskningsnettstedetAlpha Galileo.

Les også: Slik pleier du huden best

Kulturelle forskjeller har ingen betydning

Tradisjonelle studier om attraktivitet er som oftest basert på den darwinistiske ideen om naturlig valg, hvor en person velger den beste partneren ut fra det omstendighetene tillater. Da har de fokusert på byste-, hofte- og midjemålene, som ikke alltid er like lette å vite hvordan du skal holde under kontroll.

I denne studien kunne forskningsteamet måle en persons attraktivitet etter å ha gransket 96 ulike kropper tilhørende kinesiske kvinner i alderen 20-49 år.

Videoene av deltakerne ble vist til 92 kvinner og menn bosatt i Australia, og deretter ble de samme bildene vist til en gruppe i Hong Kong, for å unngå kulturelle forskjeller.

Les også: Kreftforeningen vil ha din gamle bh

Lang og tynn er mest attraktivt

Resultatene fra gruppene viste at det var stor enighet om at de yngre, lange og lette kvinnene var mest attraktive. Spesielt var lange kvinner med smale midjer ansett som flotte.

- Resultatene viser en enighet om hva som anses som attraktivt, til tross av kulturelle forskjeller. Dette kan nok komme av at folk i ulike kulturer utsettes for samme mediepåvirkning, men studien viser likevel at oppfatningen av hva som gjør en kropp attraktiv deles på tvers av kulturelle forskjeller, sier Brooks.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer