Gwyneth Paltrow

Dette gjør kvinner smartere

Forbedringene kan være permanente, ifølge forsker.

Foto: Image SourceAll Over Press
Foto: Image SourceAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Kjendiser som Kate Winslet og Gwyneth Paltrow har sagt at de led av «babyhjerne» under svangerskapet – at hukommelsen og evnen til å tenke logisk ble verre da de var gravide. En ny studie viser imidlertid at dette bare en myte, skriver magasinet Marie Claire.
 • Disse blir mest gravide
 • Graviditet godt for hjernen

  Forskere som fulgte hele 2500 kvinner over en periode på ti år fant ikke svekket hjernekapasitet hos deltakerne etter befruktning.Tvert imot ser det ut til at graviditet forbedrer de kognitive ferdighetene hos kvinner.Studien understøtter dermed tidligere forskning som har vist at det å bli mor har en gunstig effekt på kvinners hukommelse og læreevne, noe som gjør dem mer observante og vaktsomme.Hovedforsker ved Australian National University, Helen Christensen, tror til og med at forbedringene kan være permanente.
 • Baby født med foster i magen
 • Søvnmangel skjuler forbedringer?

  - Kvinner oppgir ofte at de har problemer med hukommelse og evnen til å resonnere når de er gravide. Denne studien, som er den mest omfattende på området, har vist at dette ikke er tilfelle, sier Christensen.- Dette kan få oss til å undre hvorfor kvinnene selv – og ofte partnerne deres også – mener de har svekket hukommelse under graviditeten, når bevisene tyder på det motsatte.- For lite søvn kan være med på å maskere de positive kognitive virkningene, tror Christensen.
 • Slik får du et sunt svangerskap
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer