Menn

Dette gjør menn syke

Trang klesmote fører til at sykdom sprer seg, ifølge eksperter.

Også de mannlige modellene var sylslanke under London Fashion Week nylig. Foto: All Over PressAll Over Press
Også de mannlige modellene var sylslanke under London Fashion Week nylig. Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Spiseforstyrrelser er ikke lenger en typisk kvinnelidelse. Stadig flere menn driver uforsvarlig slanking og utvikler anoreksi. Hele er 1 av 4 anorektikere er menn.Ifølge den anerkjente britiske psykiateren og eksperten på spisesforstyrrelser, Hubert Lacey, sprer såkalt «mannoreksi» seg nå raskere enn anoreksi blant kvinner.
 • Den nye, farlige ekstremdietten
 • Flere menn enn kvinner til behandling

  Han sier til avisen Daily Mail at han denne sommeren for første gang i sitt arbeid har sett flere menn enn kvinner til anoreksibehandling på klinikken der han jobber.Ekspertene mener size zero-presset i motebransjen nå også har nådd mennene. Klærne for menn blir stadig smalere og trangere, og under London Fashion Week nylig var mennene på catwalken tynnere enn noen gang.

  - Sjokkerende

  Ønsket om å følge motebildet gir vanlige menn spiseproblemer, mener Lacey.- Det er sjokkerende å se hvor raskt mannlig anoreksi nå sprer seg. Det er ennå ikke like utbredt som blant kvinner, men de siste par årene har det virkelig tatt av, sier psykiateren.

  Rike hyppigst rammet

  Menn i høyere sosiale sjikt er hyppigst rammet av anoreksi. Mannlig anoreksi har fra før vært et problem innenfor enkelte idrettsgrener, men nå får også moteriktige menn spiseforstyrrelser.En studie gjort ved Harvard universitet i USA viser at en fjerdedel av de som nå utvikler anoreksi og bulimi er menn.LES OGSÅ:
 • Se Pradas «tjukke» modell
 • - Ikke hør på slankeråd fra disse!
 • Kjendisenes syke sultekurer
 • Sultspioner på London Fashion Week
 • Stjernenes syke snacks
 • Stjernene som aldri spiser
 • Tynne modeller blir forbudt
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer