Dårlig Selvbilde

Dette gjør sosiale medier med selvbildet vårt

Kunne du klart deg fire dager uten?

FACEBOOK: Sosiale medier har blitt en naturlig del av vår hverdag, og vårt eget selvbilde er ofte den tapende part. Foto: © Christin Gilbert
FACEBOOK: Sosiale medier har blitt en naturlig del av vår hverdag, og vårt eget selvbilde er ofte den tapende part. Foto: © Christin Gilbert Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Vi deler bilder av dagens sunne frokost, dokumenterer at vi er på treningssenteret for å vedlikeholde drømmekroppen, og skryter av morsomme opplevelser vi har med venner og bekjente.

Profilbildet må også skiftes ofte, og vi tar stadig nye selfies slik at vi alltid viser den beste utgaven av oss selv.

Det høres fryktelig slitsomt ut. Likevel er det mange av oss som gjør dette daglig, kanskje til og med uten å tenke over det. Det har nemlig blitt en naturlig del av vår hverdag, og vårt eget selvbilde er ofte den tapende part.

Svein Øverland er psykologspesialist og ekspert på unges psykiske helse og bruk av sosiale medier. Han tror vi påvirkes av sosiale medier i langt større grad enn vi er klar over selv.

– Vi påvirkes jo av andre mennesker, og vi sammenligner oss ofte med andre mennesker. Gjerne med idealer vi ser opp til, og da vil vi stort sett komme dårlig ut av det, sier han til KK.no.

En undersøkelse fra 2013 utført av Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring (NOVA) viser at 12 prosent av unge jenter i dag har et negativt selvbilde, mens det i 2010 bare var på 7 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer