Kronisk Stress

Dette gjør stress med utseendet ditt

Påvirker helse, hud, hår og muskulatur.

STRESS: Stresshormonet kortisol virker stort sett uheldig over 300 steder i kroppen - blant annet på hud, hår og muskulatur. Det kan med andre ord føre til for eksempel kviser, rynker og poser under øynene. Foto: Melinda Nagy - Fotolia
STRESS: Stresshormonet kortisol virker stort sett uheldig over 300 steder i kroppen - blant annet på hud, hår og muskulatur. Det kan med andre ord føre til for eksempel kviser, rynker og poser under øynene. Foto: Melinda Nagy - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Stress er noe de aller fleste opplever fra tid til annen, og noen kanskje mer enn andre.

Ikke bare er det slitsomt å være stressa, det kan også være ganske ugunstig for helsa. Langvarig stress kan blant annet øke risikoen for hjerteinfarkt og være like skadelig som å røyke. I tillegg kan det ha en negativ innvirkning på utseendet ditt. 

Stressforsker ved NTNU, Are Holen forteller at kortvarig hverdagsstress i noen dager eller uker kan virke stimulerende, og trenger ikke være så farlig for oss. Langvarig stress er på sin side mer uheldig  – det vil si vedvarende høyt stressnivå i måneder og år. 

– Ved langvarig stress, får vi høyt nivå av stresshormonet kortisol. Det virker stort sett uheldig over 300 steder i kroppen blant annet på hud, hår og muskulatur, forklarer han til KK.no. 

LES OGSÅ: Så skadelig er stress i lengden

Mye stresshormon gjør oss syke og gamle

Stresshormonene kortisol og adrenalin er faktisk de hormonene i kroppen vår som kan skape mest trøbbel dersom vi går i lang tid med forhøyede nivåer. Og dette kan altså gjøre utslag på utseendet vårt, blant annet ved at vi eldes raskere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer