Solkrem

Dette har du nok aldri sett før

- Beskytter like godt som solkrem.

FØRSTE I SITT SLAG: Aldri før har en sololje hatt så høy solbeskyttelse, ifølge produsenten. Foto: Per Ervland
FØRSTE I SITT SLAG: Aldri før har en sololje hatt så høy solbeskyttelse, ifølge produsenten. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stem her!

Hvilken solbeskyttelse foretrekker du?

Jo da. 80-tallet er tilbake for fullt. Rumpetasken, og bodyen har igjen kommet inn i varmen.Det samme har også den utskjelte sololjen. Men 2011-versjonen har heldigvis langt høyere solfaktor.SE OGSÅ: Bruk ikke denne solkremen i ansiktet

Første olje med SPF 40

Vichy lanserer nemlig i disse dager en ny sololje med solfaktor 40. Og dét er helt nytt, ifølge Mette Fredsted i L'Oréal Norge, med den lange tittelen Scientific & Medical Relationship Officer. - Ja, dette er den første sololjen som har en så høy solfaktor og en så høy UVA-beskyttelse, forteller hun til KK.no.

- Beskytter like godt som krem

Sololje forbindes gjerne med svidde sydenturer og brunfarge som Tom Jones. Men ifølge Fredsted vil den nye sololjen med faktor 40 beskytte like godt som en solkrem med samme SPF.- Ja, solfaktor 40 er den samme uansett om det er en krem eller olje. SPF viser imidlertid bare hvor godt produktet beskytter mot UVB-stråler. Ikke de skadelige UVA-strålene.- Men for å kunne påstå at produktet har UVA-beskyttelse, skal den være minimum en tredel av SPF - og den nye sololjen har UVA-faktor på 20. Du kan derfor føle deg like godt beskyttet med sololjen, forteller Fredsted.SE OGSÅ: Det perfekte tidspunktet for selvbruning

- Ikke ligg i sola hele dagen

Fredsted understreker imidlertid at høy faktor fremdeles ikke beskytter hundre prosent mot solen.- At man bruker en solkrem eller sololje, betyr ikke at man skal ligge i solen hele dagen. Vi ønsker å gjøre folk oppmerksomme på gode solvaner. - Vi anbefaler å gjenta påføring hver andre eller tredje time – for å være sikker på at alle områdene på kroppen er dekket, i tillegg kompenserer du for tapt beskyttelse ved bading og svetting.SE OGSÅ: Kan du bruke solkremen fra i fjor?Når kommer den for salg? Den nye sololjen fra Vichy (125 ml) vil selges i apotek fra og med 1. mai. Veiledende utsalgspris er 169 kroner. Den er uten parabener og passer til alle hudtyper – også sensitiv hud.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer