Mareritt

Dette har vi mareritt om

Hårtap, død og lammelser er bare noe av det som går igjen i drømmene våre.

BRÅVÅKEN: Angstdrømmer er den mildeste formen for vond drøm, og er noe de aller fleste av oss har opplevd. Mareritt er derimot noe sterkere, og vil ofte føre til at du våkner brått, svett og redd. Foto: Creativa - Fotolia
BRÅVÅKEN: Angstdrømmer er den mildeste formen for vond drøm, og er noe de aller fleste av oss har opplevd. Mareritt er derimot noe sterkere, og vil ofte føre til at du våkner brått, svett og redd. Foto: Creativa - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du løper og løper, men kroppen føles tung og du kommer deg ikke av flekken. Panikken bare fortsetter å vokse helt til du våkner med et brak og skjønner at det hele bare var en drøm. Eller rettere sagt, et mareritt.

Kjenner du deg igjen? Det er du nok ikke alene om.

De fleste av oss har på et eller annet tidspunkt opplevd å ha ubehagelige drømmer. Og dersom du er plaget med hyppige mareritt kan det være et tegn på at du bør stresse ned.

Drømmer du at du er i fritt fall, eller at du er innesteng i et lite rom?

Hva som skremmer oss, eller føles ubehagelig kan variere fra person til person. Likevel er det noen ting som går igjen hos mange av oss.

LES OGSÅ: Dette betyr sexdrømmene

Tre typer mareritt

Først bør vi kanskje gå inn på hva et mareritt egentlig er. For de fleste av oss er mareritt et ord som dekker alle ubehagelige drømmeopplevelser, men i virkeligheten kan vonde drømmer deles inn i tre kategorier. Angstdrømmer, mareritt og søvnterror.

Angstdrømmer er den mildeste formen for vond drøm, og er noe de aller fleste av oss har opplevd. Mareritt er derimot noe sterkere, og vil ofte føre til at du våkner brått, svett og redd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer