Kaffe

Dette inneholder faktisk koffein

Det er ikke bare kaffekoppen som kan ødelegge nattesøvnen din.

MANGE KILDER TIL KOFFEIN: Det er absolutt ikke bare kaffe som inneholder koffein, og du kan blant annet finne stoffet i sjokolade-is. Foto: Thinkstck.com
MANGE KILDER TIL KOFFEIN: Det er absolutt ikke bare kaffe som inneholder koffein, og du kan blant annet finne stoffet i sjokolade-is. Foto: Thinkstck.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
For mange er kaffe en nødvendighet om morgenen, og bare duften kan vekke deg til live og få deg opp av sengen.Men diskusjonene rundt effektene av kaffe og koffein har vært mange. Studier har vist at kaffe kan redusere risikoen for kreft - mens andre mener du ikke skal drikke for mye eller for sent, spesielt med tanke på søvn. Hvis du er blant dem som frykter at du kanskje overdriver inntaket av koffein, er det imidlertid ikke bare kaffekoppen du bør være obs på, skriver Health.com. LES OGSÅ: Drakk du mye kaffe denne uken?

Iskrem

Hvis iskremen din inneholder sjokolade eller har en slags kaffe-smak, vil den som regel også inneholde koffein. Mange populære merker som har kaffesmak, vil ofte inneholde mellom 30 og 45 milligram koffein for en halv kopp med iskrem. Det tilsvarer omtrent den samme mengden koffein, som du finner i en boks med cola. Hvis du velger sjokolade-is, vil som regel også denne inneholde noe koffein, men mye mindre mengder enn det du finner i en colaboks.

Sjokolade

Ettersom du finner koffein i sjokolade-is, vil du naturligvis også finne koffein i sjokolade. Dette kommer av at koffein naturlig finnes i kakaobønner. De fleste sjokoladene inneholder mindre enn 10 milligram, men desto mørkere sjokoladen er, desto mer koffein vil den inneholde. Enkelte varianter kan faktisk inneholde opp mot 31 milligram. (Artikkelen fortsetter etter bildet)LES OGSÅ: Kaffe-appen vet når du har fått nok

Koffeinfri kaffe

Selv om navnet antyder at koppen ikke inneholder koffein, gjør den faktisk det. Bare én kopp kan inneholde opp til 32 milligram koffein. Det er riktignok mindre enn hva du vil finne i en vanlig kopp - som vanligvis er mellom 65-175 milligram koffein - men er likevel et stykke fra å være helt «koffeinfri».

Smertestillende

Studier har vist at små mengder koffein faktisk kan dempe hodepine. Blir mengdene for store kan det imidlertid bidra til å trigge hodepinen. Enkelte smertestillende tabletter kan inneholde koffein, og derfor er det ekstra viktig at du ikke overstiger anbefalingene på pakken. Det kan nemlig gi deg for stort inntak av koffein og gjøre smertene verre. LES OGSÅ: Dette bør du spise mer av nå(Artikkelen fortsetter under bildet)

Slankepiller

Koffein vil faktisk ikke ha noen spesiell effekt når det kommer til vekten eller midjen din. Likevel propper svært mange slankepille-produsenter produktene sine med store mengder av det sentralstimulerende middelet. Ifølge Health.com viste blant annet en analyse fra 2005 at det en daglig dose med de Amerikanske slankepillene Zantrex-3 ville tilføre så mye som 1.223 milligram koffein.LES OGSÅ: Disse blir tjukkere av brus

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer