Leppestift

Dette kan du kaste

Ser baderomshylla ut som et kaotisk katastrofeområde med gamle, nye og ubrukte produkter? Slik får du orden.

Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er lettere å kjøpe kremer, sminke og parfymer enn å bruke opp de gamle. Resultatet blir at badehylla blir overfylt og uryddig. Slik kan du få orden på skjønhetssakene:

1. Gammel hudpleie

Verken øyekremer eller ansiktsmasker er velsignet med evig liv, selv om de kostet deg flere hundrelapper. Faktisk kan gamle produkter irritere huden. Har du en kremkrukke som har fått et lett støvlag på lokket, og som du er usikker på om du skal hive eller beholde: Smør litt på hånden, se og lukt. Har kremen gått ut på dato vil konsistensen ha endret seg, og den vil lukte litt ufriskt. De aller fleste skjønnhetsprodukter som selges i Norge har dessuten en holdbarhetsmerking i form av en tegnet liten krukke med et tall og bokstaven M. Står det 18M inni symbolet varer den cirka 18 måneder etter at du kjøpte den - dersom du har oppbevart den riktig.
 • Står disse helt vanlige tabbene står mellom deg og drømmehuden?
 • 2. Alt som er ubrukt

  Har du en leppestift med feil farge, en øyeskygge med for mye skimmer eller andre bomkjøp som ligger og tar opp plass, er det ingen nåde. Gi det bort til noen som kommer til å bruke det, eller kast det.
 • Smink deg som en ekspert
 • 3. Gammel sminke

  En leppestift, foundation eller pudder som står på baderomshylla vil ha en maksimum levetid på tre år. Har du ikke brukt opp produktet på tre år, vil du neppe ha lyst til å bruke det senere. Enkelte makeupeksperter anbefaler at du bytter ut maskaraen hver tredje måned, for å unngå at det samler seg bakterier på børsten. Så åpne opp søppelbøtta og kast dem ut.
 • 5 sikre sminkestiler
 • Test deg selv: Hvilken hudtype har du?
 • 4. Klarer du det ikke, legg det i esker

  Den turkise øyeskyggen du kjøpte i Rio (som egentlig ikke kler deg), parfymen du fikk i julegave av kjæresten (men som du synes lukter mugne roser), leppestiften du fikk så mye skryt for på nyttårsaften i år 2000? Hvis det ikke kommer på tale å kaste disse produktene, putt dem i en eske og gjem dem på loftet. Enten vil du være glad for å se dem igjen en dag, eller så vil du på en usentimental dag klare å kaste dem.
 • Gjør du de samme feilene dag etter dag? Styr unna hudens verste fiender.
 • 5. Behold det beste

  Finn ut hvilke produkter du bruker hver dag, og som du ikke klarer deg uten. Disse kan du gjerne ha tilgjengelig på baderomshylla. Du kommer langt med disse ti produktene. De andre bør legges i små esker eller bokser slik at de ikke samler støv eller tar opp plass. Prøv å være hard på regelen om at du kun kjøper et nytt produkt når et annet er brukt opp.
 • Blakk? Her er skjønnhetstipsene som ikke koster skjorta.
 • Snarveien til stjerne-utseende
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer