EHHH: Se i hvilke situasjoner vi jenter tyr til løgn. Foto: Colourbox
EHHH: Se i hvilke situasjoner vi jenter tyr til løgn. Foto: Colourbox Vis mer

Løgn

Dette lyver vi om

Alt fra vekta til sexpartnere til prislappen på shoppingen.

Lyver du? I så fall, hva lyver du om? Ikke så morsomt å svare på, men de fleste er enige om at det er forskjell på løgner.

LES OGSÅ: Slik avslører du en løgner

Noen er hvite og ment å skåne andre, mens andre er svarte og slemme og kommer og biter oss i baken på et senere tidspunkt.

Den amerikanske nettsiden iVillage.com gjennomførte en undersøkelse der de ba sine lesere fortelle hva de løy om.

Listen er ganske morsom, og det er stor mulighet for at du kan nikke gjenkjennende til i hvert fall noen av de hvite løgnene.

VELTRENT?: Hvis du virkelig trener fire ganger i uken, burde du ikke hatt stålkondis da? Foto: Getty Images
VELTRENT?: Hvis du virkelig trener fire ganger i uken, burde du ikke hatt stålkondis da? Foto: Getty Images Vis mer

Vi lyver om vekta

Det kommer vel ikke som noen stor overraskelse at mange kvinner lyver om vekta. Flere enn halvparten av de som svarte sa at de ikke alltid var ærlige når de skulle oppgi sin egen vekt. Nå er jo ikke kroppsvekten din noe du trenger å gå rundt og vite hele tiden. Vi ser jo i speilet om vi har lagt på oss eller mistet vekt. Så hvis noen spør, så kan du rett og slett svare at du ikke har peiling. Men det er vel en hvit løgn, det også... Kanskje det beste er å jobbe for å bli fornøyd med kroppen du har?

Vi lyver om trening

Er du en av dem som liker å skryte av at du har vært på trening? Kanskje du også smører litt tjukt på innimellom? En av fem i iVillage.coms undersøkelse svarte at de løy om hvor mye de trente. De løy om dette til familie, venner og kolleger. Grunnen er at de ville ha anerkjennelse fra andre, og høre hvor flinke de er til å være i aktivitet.

LES OGSÅ: Tren riktig for din kroppsfasong

UPS: Sa ikke du at du brukte størrelse 38? Foto: All over press
UPS: Sa ikke du at du brukte størrelse 38? Foto: All over press Vis mer

Vi lyver på alderen

Det er morsomt å bli invitert til en venninnes niende feiring av 22-årsdagen, og vi vet jo alle at hun har bikket 30. Men å lyve på alderen er altså en av toppløgnene vi kvinner forteller. Her svarte også en av fem at de dro en spansk en. Hvis du faktisk ser yngre ut enn du er kommer du unna med det. Men hvis du ikke ser yngre ut, vil jo folk synes at du ser gammel ut for alderen, og at det må komme av en usunn livsstil med mye soling og røyking. Og det er ikke poenget, vel? Det er forresten når du er 32 år at du føler deg på ditt vakreste.Vi lyver om klesstørrelse

Ingen overraskelse her, heller. Mer enn 25 prosent av de spurte sa at de løy om klesstørrelsen. Det kan jo slå uheldig ut dersom du forteller folk at du bruker størrelse 38, når du egentlig er en størrelse større, og du får en fin topp i størrelse 38 i bursdagen. Det er ikke noe mål å bruke minst mulig klesstørrelse, det er bedre å bruke klær som virkelig passer deg i snittet. En som bruker størrelse 42 kan fint se mye fiksere ut enn en som bruker størrelse 36, bare hun vet hva som kler henne.

TA GREP: Skjønner han ikke hva han skal gjøre selv, får du vise ham det. Foto: Colourbox
TA GREP: Skjønner han ikke hva han skal gjøre selv, får du vise ham det. Foto: Colourbox Vis mer

Vi lyver om antall sexpartnere

Nesten 30 prosent innrømmet at de løy hvis noen spurte dem om seksuelle erfaringer. Da ble det trukket fra antall partnere. Fortsatt er det ikke helt stuerent for en kvinne å ha veldig mange sexpartnere. Mange av kvinnene svarte at de løy til sin partner om dette for ikke å gjøre ham usikker.

LES OGSÅ: Dette bør du ha fått med deg om sexVi lyver om sexlivet

15 prosent av de spurte løy til partneren om hvor fornøyde de var med sexlivet. Dette er ikke så smart i det lange løp. Det er mye bedre å kommunisere skikkelig, for da vil man sammen kunne gjøre sexlivet bedre, og det styrker forholdet. Du finner gode råd om hvordan du får et bedre sexliv på seks uker her.

Vi lyver om økonomien

Svarer du ærlig hvis noen spør deg om hva du tjener, og hvor mye du har i lån? Hele 30 prosent svarte at de løy om dette. Nå skal det sies at du selv velger om din privatøkonomi er ja nettopp, privat. Men det er kanskje bedre å si at du ikke har lyst til å svare på det enn å lyve? Hvis du smører tjukt på, kan folk reagere når du ikke har råd til å bli med ut på restaurant. Hvis du trekker fra, vil de reagere når du kommer spankulerende på nye designersko til stadighet.

Vi lyver om hva ting koster

Hoppla, her er det kanskje en del som kjenner seg igjen. Når mannen din spør deg hva den nye veska kostet, kan det godt være at du trekker fra litt på summen. Det svarte i hvert fall nesten 40 prosent av iVillage.coms lesere at de gjorde. Hvis du gjør dette altfor ofte, indikerer det at du har dårlig samvittighet fordi du bruker mer penger enn du burde på shopping. Hvis ikke økonomien egentlig tåler det, bør du bli strengere med deg selv.

Foreldreløgner

På iVillage.coms liste havner også løgner om hvor flinke barna våre er med det ene og det andre, og løgner om hvor lykkelige vi er som mødre. Men her presenteres ingen prosenttall, så da er det nok en ganske liten andel som lyver om dette. Likevel, det er sikkert mange som har hørt barneforeldre konkurrere om hvem sitt barn som er flinkest til å lese, skrive eller tegne. Og at ikke alle synes morsrollen er kjempemorsom stemmer sikkert. Men det er ikke så akseptert å si at man ikke er så lykkelig som mor.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: