Reise

Dette må du ha i veska

12 ting du ikke klarer deg uten, uansett hvor ferien går i sommer.

PRAKTISK: Husk å ta med små, praktiske ting i reisevesken, og du får en enklere ferie! Foto: Produsentene, Cecilie Leganger og Kjersti Staarvik
PRAKTISK: Husk å ta med små, praktiske ting i reisevesken, og du får en enklere ferie! Foto: Produsentene, Cecilie Leganger og Kjersti Staarvik Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Enten du skal på storbyferie, chartertur eller oppdagelsesferd på egenhånd, er det visse ting som er helt uunnværlige å ha med.

LES OGSÅ: Slik pakker vi strandbagen

I tillegg til det nødvendigste, som pass, mobil, lommebok og klær, finnes det en rekke praktiske småting som kan gjøre reisen og oppholdet enklere.

Her er listen over det du alltid bør pakke med deg:

1) Solbeskyttelse
Dette er bud nummer én, enten det dreier seg om strandferie eller fjelltur. Kjøp for eksempel et reisesett med produkter til ansiktet, kroppen og leppene i praktiske og små størrelser.


LES OGSÅ: Hvilken solkrem bør du bruke?

2) Våtservietter
Det er enkelt og hygienisk, og har flere bruksområder enn du kanskje skulle tro. Kjøper du en type som også har renseeffekt, kan du bruke våtserviettene både til hender og ansikt, og til nøds resten av kroppen, om du ikke har tilgang til vann. I visse land er det heller ikke sikkert du finner toalettpapir på offentlige toaletter; også da er våtservietter en nødløsning.

3) Ansiktsspray
En ansiktsspray virker både forfriskende, fuktende og avkjølende. Kjøper du en variant med fikserende effekt bidrar den også til at sminken sitter bedre i varmen. Unngå produkter som inneholder alkohol, da dette kan virke uttørrende på huden.

4) Antibac/vask uten vann
Har endel av de samme bruksområdene som våtservietter, men kan i tillegg fjerne opp mot 97 prosent av bakteriene du har på hendene. Kjekt å ha i vesken når det er verken vann eller såpe i nærheten.

5) Miniapotek
Å stavre seg frem med fingerspråk i utenlandske apotek kan være en utfordring. Pakk derfor med deg et lite reiseapotek, slik at du har de viktigste tingene for hånden. Plaster, hodepinetabletter, gnagsårplaster, kulltabletter og magetabletter er et must.

6) Sovemaske
Det er ikke alltid like lett å slappe av på trange fly eller tog. Er reisetiden på ti timer er man ikke dermed opplagt selv om det er lyst! En øyemaske kan hjelpe deg inn i drømmeland. Er du ekstra var når du skal sove, så pakk med deg ørepropper også!


Se våre forslag i bildeserien:
7) Vaskepulver
Selv om du bare skal være borte en uke, er det fort gjort å få en flekk på favorittblusen. Bio Tex-vaskepulver er laget spesielt for håndvask av klær, og løser seg raskt opp i vann. Kommer i praktiske porsjonspakninger.

8) Reiseguide
Uansett hvor bereist man er kan det være fint å ha en liten reiseguide å støtte seg til. En god guide inneholder kart og ankomstinformasjon i tillegg til turistattraksjoner, restauranter, overnatting, og selvsagt shopping!

9) Reisepute
En oppblåsbar reisepute tar liten plass i vesken når den ikke er blåst opp. Og på flyet kan du vandre inn i drømmeland...

LES OGSÅ: Pakk en perfekt helgekoffert.

10) Universaladapter
Hvordan var det nå stikkontaktene så ut i England igjen? Dropp grublingen, og kjøp et universaladapter. Vær oppmerksom på at ikke alle adaptere konverterer volt.

11) Sysaker
Selvsagt faller bukseknappen av akkurat når man er på tur. Og selvsagt går sømmen opp i ryggen på favorittkjolen. Håpløst? Neida, ikke når man har med seg et lite reisesett med sysaker.

12) Tørrsjampo
Det er ikke det samme som å vaske håret på ordentlig, men har du ikke rent, varmt vann i nærheten er tørrsjampo en god reserveløsning.

SLAPP AV: En reisepute tar liten plass i vesken når den ikke er blåst opp. På flyet støtter den nakke og hode slik at man får en mer behagelig tur.
SLAPP AV: En reisepute tar liten plass i vesken når den ikke er blåst opp. På flyet støtter den nakke og hode slik at man får en mer behagelig tur. Vis mer
MANGE BRUKSOMRÅDER: Våtservietter er enkelt og praktisk å ha i vesken.
MANGE BRUKSOMRÅDER: Våtservietter er enkelt og praktisk å ha i vesken. Vis mer
ET LITE EKSTRATIPS: Legg igjen din vanlige sminkepung hjemme, og bruk heller en gjennomsiktig pose som du får med deg gjennom sikkerhetskontrollen. Så ser du lett hvor ting er, i tillegg til at du tvinges til å begrense deg.
ET LITE EKSTRATIPS: Legg igjen din vanlige sminkepung hjemme, og bruk heller en gjennomsiktig pose som du får med deg gjennom sikkerhetskontrollen. Så ser du lett hvor ting er, i tillegg til at du tvinges til å begrense deg. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer