KK.NO: Hurra, hurra, hurra!
17. mai er en dag for festligheter og moro, og mange starter dagen med en champagnefrokost med venner og familie.
I motsetning til de siste to årene, er det i år rett tilbake på jobb dagen etter festilighetene, og for å unngå å bli fyllesyk er det lurt å legge opp dagen litt annerledes.
Så, hva er de beste rådene?
LES OGSÅ: Bunadtabbene du bør unngå
Spis før du drikker noe
Kari Randen, leder i alkovettorganisasjonen AV-OG-TIL, kan fortelle at noe av det aller viktigste er å spise godt - og gjerne før du inntar noe som helst alkohol.
- Det smart å få i seg mat før du starter på alkoholen – ikke omvendt, sier hun.
- Tapasboller, laks, eggerøre og alt som står på bordet 17.mai er gode ingredienser hvis du vil forebygge rask alkoholpåvirkning og muligens også fyllesyke.
Hun forklarer at alkoholen skilles saktere ut i tarmene dersom du drikker alkoholen langsomt, sammen med et måltid eller etter at du har spist. Da tar det også mye lenger tid før all alkoholen er absorbert i blodet.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger