Alkohol 17. Mai

Dette må du huske før champagnefrokosten

Viktig for resten av dagen og morgendagen.

CHAMPAGNEFROKOST: 17. mai er dagen for festligheter og champagne frokost med gode venner og familie, men det kan være lurt å ta noen forholdsregler slik at mandagen etter ikke blir ekstra tung.  Foto: photographmd - Fotolia
CHAMPAGNEFROKOST: 17. mai er dagen for festligheter og champagne frokost med gode venner og familie, men det kan være lurt å ta noen forholdsregler slik at mandagen etter ikke blir ekstra tung. Foto: photographmd - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Hurra, hurra, hurra!

17. mai er en dag for festligheter og moro, og mange starter dagen med en champagnefrokost med venner og familie.

I motsetning til de siste to årene, er det i år rett tilbake på jobb dagen etter festilighetene, og for å unngå å bli fyllesyk er det lurt å legge opp dagen litt annerledes.

Så, hva er de beste rådene?

LES OGSÅ: Bunadtabbene du bør unngå

Spis før du drikker noe

Kari Randen, leder i alkovettorganisasjonen AV-OG-TIL, kan fortelle at noe av det aller viktigste er å spise godt - og gjerne før du inntar noe som helst alkohol.

- Det smart å få i seg mat før du starter på alkoholen – ikke omvendt, sier hun.

- Tapasboller, laks, eggerøre og alt som står på bordet 17.mai er gode ingredienser hvis du vil forebygge rask alkoholpåvirkning og muligens også fyllesyke.

Hun forklarer at alkoholen skilles saktere ut i tarmene dersom du drikker alkoholen langsomt, sammen med et måltid eller etter at du har spist. Da tar det også mye lenger tid før all alkoholen er absorbert i blodet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer