Kvinner

Dette mener kvinner – egentlig

Sjekk hvorfor vi gjerne sier én ting, når vi egentlig mener noe helt annet.

SIER IKKE DET VI MENER: Mange av oss kvinner har en tendens til å ikke si det de egentlig mener. Et got eksempel er at vi sier ja til noe vi egentlig ikke vil, og blir så frustrerte fordi partneren vår ikke forstår oss.  Foto: Iurii Sokolov - Fotolia
SIER IKKE DET VI MENER: Mange av oss kvinner har en tendens til å ikke si det de egentlig mener. Et got eksempel er at vi sier ja til noe vi egentlig ikke vil, og blir så frustrerte fordi partneren vår ikke forstår oss. Foto: Iurii Sokolov - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kan være forvirrende for menn å snakke med oss kvinner, da vi har en tendens til å ikke alltid si det vi egentlig mener.

Det vi sier kan være det motsatte av det vi mener, og det vi mener er ikke alltid det samme som vi sier.

Mannfolka må med andre ord holde tunga rett i munnen til enhver tid dersom de skal forstå hva vi virkelig prøver å fortelle dem.

Hvorfor gjør vi kvinner egentlig dette? Ekspertene har gitt oss svaret.

LES OGSÅ: Gutta vil at du skal ta initiativ

Kvinner er vanskelige vesener

Christine Otterstad, som er KKs livsstilscoach, forteller at vi kvinner ofte er redde for å være til for mye bry, og forteller derfor ikke hva vi egentlig vil.

- Vi kvinner er noen komplekse vesener som tolker mye, og det er nok derfor vi i stor grad er flinkere enn menn til å ta både signaler og å «kjenne på temperaturen» i et forhold.

I tillegg til å nesten overtolke signaler, er vi også ofte redde for å virke kravstore, og sier derfor det motsatte av det vi mener til partnerne våre.

Ifølge Otterstad forventer vi ofte at mannen skal vite og se mer enn han evner.

- Vi sier for eksempel at vi ikke ønsker oss noe styr til bursdagen vår, eller at blomster ikke er nødvendig i hverdagen, men i de fleste tilfeller ønsker vi oss faktisk både oppmerksomhet og omsorg.

- Siden det ikke er lett for mennene å forstå hva vi egentlig mener er det nok mange skuffede damer der ute som er blitt tatt på ordet akkurat der, forteller hun til KK.no.

LES OGSÅ: Slik vekker dere sex-gnisten igjen

SKUFFENDE: Mange sier at de ikke ønsker seg blomster i hverdagen eller ikke vil feire bursdagen sin, og blir så skuffet over at partneren deres ikke har gjort det motsatte av det de sa.  Foto: micromonkey - Fotolia
SKUFFENDE: Mange sier at de ikke ønsker seg blomster i hverdagen eller ikke vil feire bursdagen sin, og blir så skuffet over at partneren deres ikke har gjort det motsatte av det de sa. Foto: micromonkey - Fotolia Vis mer

Altfor opptatt av andres følelser

Peder Kjøs, som er spesialist i klinisk voksenpsykologi og KKs faste ekspert innen sex- og samliv, forteller at en annen grunn til at vi kvinner ikke sier meningene våre er at vi er redde for å såre noen.

- Kvinner gjør dette ofte fordi de gjerne er opptatt av å unngå å såre noen, og kanskje også er mer redde for at de vil bli avvist eller mislikt hvis de tenker eller føler noe som andre kan synes er feil. Kvinner har en tendens til å ta mer hensyn til det sosiale, både andres posisjon og sin egen.

Videre forteller Kjøs at han tror kvinner av og til blir for opptatt av andres følelser og av å bli godtatt, og derfor ender de med å framstille ting på måter som til slutt går ut over dem selv.

- Saken er den at dette ikke er helt enkelt å la være å gjøre heller, siden det sosiale er veldig viktig og verdifullt. Likevel tror jeg nok at en del kvinner ville blitt overrasket over hvor mye andre er villig til å godta, sier han.

LES OGSÅ: Kvinner vil ha yngre menn

SOSIALE SAMMENHENGER: Spesielt i sosiale sammenhenger er vi kvinner fæle til å ikke si sannheten. Dette er ifølge ekspertene fordi vi er redde for å såre noen.  Foto: Rido - Fotolia
SOSIALE SAMMENHENGER: Spesielt i sosiale sammenhenger er vi kvinner fæle til å ikke si sannheten. Dette er ifølge ekspertene fordi vi er redde for å såre noen. Foto: Rido - Fotolia Vis mer

Bør prøve å slutte med det

Otterstad forteller at når det kommer til menn og forhold så kan ikke ting bli tydelig nok, og derfor er det svært viktig at vi kvinner prøver å være så ærlige og tydelige som mulig.

- Det er viktig at du er ærlig og tydelig med mannen, og ikke forvent eller håp at han skal kunne lese tankene dine, for det kan han nemlig ikke. Det å si noe og mene noe annet er definitivt ikke en god strategi på et godt forhold, derfor burde vi alle definitivt slutte med dette, mener nå jeg.

Kjøs mener også du bør være tydeligere med partneren din, da det ikke er noe særlig lett å skjønne hva du mener hvis du selv gjør en del innsats for å unngå å bli forstått.

Men når det kommer til sosiale sammenhenger anbefaler han deg å ikke åpne alle slusene på en gang, da ærlighet rett fra levra ofte kan påvirke andre negativt.

- Sier man alt rett ut kan det ha store omkostninger for en selv og andre. Å holde seg i skinnet og oppføre seg er en måte å være sivilisert på. Alle, både kvinner og menn, bør ta rimelige hensyn til hvordan det de sier påvirker andre.

- Men hvis du overdriver og aldri markerer deg, er det heller ikke så lett for andre å ta hensyn til deg, forklarer han.

Har du spørsmål om sex- og samliv? Nå kan du sende mail til Peder Kjøs på peder@kk.no og få svar på det du lurer på! 

LES OGSÅ: Ikke tid eller energi til sex?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer