Pupper

Dette mener menn om pupper

Er størrelse og fasong viktig?

PUPPER: At mannfolk liker pupper vet vi med sikkerhet. Men hvorfor er det slik?  Foto: Kaspars Grinvalds - Fotolia
PUPPER: At mannfolk liker pupper vet vi med sikkerhet. Men hvorfor er det slik? Foto: Kaspars Grinvalds - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: At menn liker pupper vet vi godt - bare se hvordan blikket deres fryser i det et par kommer duvende forbi dem.

Det vi derimot er litt usikre på, er hvorfor de er så fryktelig puppefiksert? Det kan da ikke bare ha sammenheng med amming, eller?

Og hva er egentlig deres mening om form og størrelse?

Er det viktig, eller det slik at «pupp er pupp»?

LES OGSÅ: Slik ser perfekte pupper ut

Pupper er et seksuelt signal

Peder Kjøs, som er spesialist i klinisk voksenpsykologi og KKs faste ekspert innen sex- og samliv, mener denne opphengtheten skyldes at pupper ofte blir sett på som et seksuelt signal.

- Pupper er et tydelig og iøynefallende symbol på femininitet, og i vår kultur har de en sterk seksuell betydning; å vise fram pupper helt eller delvis oppfattes som et signal om seksuell tilgjengelighet eller i det minste interesse.

Er du fornøyd med puppene dine? (Avsluttet)

- Evolusjonsmessig er det lurt å velge seg en partner som vil ha god mulighet til å amme, men vår tids puppefiksering handler nok mye om puppen som kulturprodukt mer enn som natur; altså puppen som et seksuelt signal, sier han.

Espen Korsvik, som er daglig leder i coachingselskapet Dating Adventure og coach innen sosialdynamikk, dating og livsstil, mener at mange menn er opphengt i pupper da de ofte holdes litt skjult under klærne.

- I tillegg til at brystene er en erogen sone, er de også en kroppsdel som holdes skjult. Logisk sett er det slik at det som hemmeligholdes ofte er litt mer spennende for oss, forklarer han.

PUPPEFIKSERT: Mange menn synes pupper er fryktelig spennende og pirrende da de holdes skjult under klærne.  Foto: Kaspars Grinvalds - Fotolia
PUPPEFIKSERT: Mange menn synes pupper er fryktelig spennende og pirrende da de holdes skjult under klærne. Foto: Kaspars Grinvalds - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Derfor blir puppene mindre av trening

Menn har ulike preferanser

Det er altså ikke til å komme unna at de fleste menn er og blir opphengt i pupper. Men hvordan er det med størrelse og fasong - er dette noe de bryr seg like mye om?

- Størrelse og fasong er viktig for mange menn – menn er ofte mye mer opptatt av utseendet til en partner enn det kvinner er, og puppene er en viktig del av utseendet.

Når det er sagt, mener Kjøs at menn har ulike preferanser.

- Noen liker store, andre liker små. Noen liker at de ser naturlige ut, mens for andre er det et poeng at de ser kunstige ut.

- Kunstige pupper er på en måte et enda tydeligere signal om seksuell tilgjengelighet, da kunstigheten viser at kvinnen har lagt en betydelig innsats i å vise puppene fram på en viss måte – slik oppfatter i alle fall mange menn dem.

VÆR FORNØYD MED DEG SELV: Begge ekspertene mener det er viktig at du er fornøyd med deg selv og brystene dine. Ikke bry deg om hva mannfolka foretrekker.  Foto: gpointstudio - Fotolia
VÆR FORNØYD MED DEG SELV: Begge ekspertene mener det er viktig at du er fornøyd med deg selv og brystene dine. Ikke bry deg om hva mannfolka foretrekker. Foto: gpointstudio - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Kan du få tilbake sprett-puppene?

Kvinner bør være fornøyde med puppene sine

Kunne du ønske puppene dine var større?

Ifølge ekspertene bør være fornøyd med puppene dine, uansett størrelse og fasong, og ikke la deg påvirke av hva menn foretrekker.

- Det er slettes ikke alle menn som synes de skal være så digre. Mange vil tvert imot ha små, pikante eplepupper. Uansett hvordan puppene dine ser ut finnes det menn som liker dem akkurat slik de er, sier Kjøs.
 
- Hvis du hele tiden prøver å gjøre andre fornøyd med ditt eget utseende så er det på en måte et verk som du aldri blir ferdig med.
Ofte er det faktisk slik at menn ikke legger merke til de små detaljene som kvinner henger seg opp i, forteller Korsvik.  

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer