Dovaner

Dette mister vi oftest i do

Og ja, vi plukker det opp igjen og…Mobiler, tannbørster, briller og smykker.

MISTER MOBILEN: 24 prosent av kvinnene spurt i den amerikanske undersøkelsen innrømmet at de mister mobilen i do regelmessig.
MISTER MOBILEN: 24 prosent av kvinnene spurt i den amerikanske undersøkelsen innrømmet at de mister mobilen i do regelmessig. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Undertegnede journalist glemmer ikke den første mobiltelefonen jeg noen gang eide. Det var en lekker (den gang liten) sak fra Motorola, og mitt 15 år gamle jeg ble totalt avhengig fra første sekund.

Derfor kan dere skjønne min dype tenåringsfortvilelse den ettermiddagen venninnegjengen befant seg på McDonalds og jeg presterte å lene meg litt for langt over toalettskåla når jeg skulle trekke opp, med mobilen i lomma, og vips – så lå den nye herligheten i dovannet.

Jeg rakk ikke tenke mer enn «uff, nå går sosiallivet mitt i dass» (bokstavelig talt), før den ene hånden, uten at jeg skjønte det selv, føk som et olja lyn ned i skålen og fisket den ut – klissvåt og fullstendig død (ja, jeg vasket hendene grundig etterpå).

LES OGSÅ: Sitter du slik på do? Tabbe!

24 prosent mister mobilen

Nå er ikke dette en sak om min lugubre mobilfortid, men nye studier har vist at det slett ikke bare er småsløve tenåringsjenter som mister eiendeler i do.

En undersøkelse, gjennomført av den amerikanske toalettpapirprodusenten Quilted Northern, har spurt over 1000 kvinner om de noen gang har mistet noe i toalettet, hva de mistet og om de fisket det ut.

Og utrolig nok viste det seg at svimlende 24 prosent av kvinnene mistet mobilen sin regelmessig i do, skriver Msnbc.com på sin helsenettside (ekstern lenke).

Mobiltelefonen var dermed den soleklare «vinneren» på listen over ting vi presterer å «slippe oppi» toalettvannet, og på en lite overraskende andreplass kom tannbørsten.

Ifølge spørreundersøkelsen innrømmet også 19 prosent av kvinnene at de hadde mistet smykker ned i do, mens 17 prosent fortalte at de ved et uhell hadde veltet mascara, leppestift og annen sminke ned i toalettskålen.

Dette er imidlertid ikke det verste.

13 prosent av kvinnene avslørte også at de har mistet medikamenter ned i do (forhåpentligvis mens det fortsatt befant seg i flasken), mens elleve prosent hadde opplevd å miste lesebrillene sine.

Lommebok og penger var det kvinnene mistet mest sjeldent ned i do, og tilsvarte kun syv prosent.

LES OGSÅ: Her bor det 10.000 bakterier

Dette plukker vi opp igjenHva er det mest irriterende du har mistet i do?
Når det gjelder det å stikke hånda ned i toalettskålen og fiske ut det tapte, så svarte kvinnene at det kom helt an på verdien av gjenstanden.

Ifølge kvinnene måtte tingen i doskåla være verdt minst 400 kroner for at de skulle vurdere å plukke den opp (uavhengig av hva som ellers befant seg i doen)

16 prosent av kvinnene svarte imidlertid at de nektet å plukke opp ting de hadde mistet i do, uansett hvor mye det kostet.

Og med tanken på alle basseluskene som romsterer rundt der nede, er det kanskje ikke så rart?

LES OGSÅ: Toalettbørsten kan bli en bakteriebombe

Mobiltelefonen
 
(52%)
Tannbørste
 
(14%)
Smykker
 
(12%)
Sminke
 
(10%)
Penger
 
(4%)
Lommebok
 
(3%)
Medisin
 
(2%)
Linser
 
(2%)
Briller
 
(1%)

Mistet mobilen i do? Gjør dette!

Har du mistet mobilen i do, behøver det ikke bety at alt er tapt.

For min del måtte mobilen vaskes med (rent!) vann og ligge til tørk noen dager, og så fungerte den faktisk som normalt igjen – heldigvis.

Khan Mohammad, daglig leder ved Mobilfikser'n i Oslo, har tidligere uttalt til TV2.no (ekstern lenke) at enkelte mer moderne mobiler også kan overleve en tur i toalettet.

– Det skjer at kunder innrømmer at de har mistet mobilen i do, men da har de vaska den i rent vann før de leverer den her, heldigvis, har han uttalt til TV2.no.

Mohammads beste tips for å redde en vannskadet mobil er å ta ut batteriet og få tørket mobilen så fort som mulig.

Slik gjør du det (kilde TV2.no):
 • Batteriene kan tørkes i en ovn (de fleste komponenter tåler dette, men ikke alle, så vær litt obs).
 • Makstemperatur på ovnen er 40-50 grader
 • Det enkleste er å tørke batteriet et varmt sted (Obs. Ikke bruk mikroen - det kan sprenge telefonen).

  Har mobilen falt i saltvann er imidlertid saken en helt annen. Saltet ødelegger mye inne i komponentene, derfor er det sjelden de lar seg reparere.

  LES OGSÅ: Disse tingene tetter doen din

 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer