Ansikt

Dette røper alderen din

Vi sminker bort år fra ansiktet, men andre kroppsdeler avslører hvor gamle vi er.

Dette røper alderen din
Publisert
Sist oppdatert
Etter hvert som vi blir eldre bruker vi stadig mer tid og penger på å se yngre ut. Ansiktet blir pleiet og sminket etter alle kunstens regler, men andre synlige kroppdeler røper alderen vår like mye som et blasst og skrukkete fjes. Det amerikanske magasinet Good Housekeeping har konsultert leger, stylister og dermatologer for å finne ut hvilke kroppsdeler det dreier seg om, og hva vi kan gjøre for å friske opp utseendet også her.TenneneUnge tenner er hvite og friske. Med alderen blir de mørkere i fargen, spesielt på grunn av drikker som kaffe, te og rødvin. Tobakk forårsaker i høyeste grad misfarging. Med alderen trekker også gummene seg oppover, noe som kan gi større rom mellom tennene.Slik ser du yngre ut: Tannbleking blir stadig mer vanlig, og det finnes flere metoder for å oppnå et hvitt smil. Det tryggeste er å la tannlegen ta seg av behandlingen. Du kan få kjøpt gjør-det-selv-utstyr på apoteker og parfymerier, men sørg for å vite at både tenner og tannkjøtt er i god stand før du går i gang. Virkestoffene i blekemidlene skal være harmløse i en sunn munn, men kan gjøre vondt verre om du har skader eller infeksjoner i munnhulen.Hals og brystHuden her blir like mye skadet av vær, vind, forurensning og tidens tann som ansiktet. Har du vært god til å stelle og sminke huden i ansiktet, blir kontrasten til en rynkete hals ekstra stor. Slik ser du yngre ut: Vær like nøye med pleie av huden på hals og bryst som du er med huden i ansiktet. Peel, rens, og smør. Sørg for å tone sminken i ansiktet ut mot halsen, slik at overgangen blir diskret.
 • Veien til silkehud
 • Stor foundation-guide
 • HåretTid, kjemikalier og forurensning sliter på håret. Selv om du er 25 år kan håret ditt se 50 år gammelt ut - og omvendt. Tørt og brusete hår er ikke lekkert på noen. Med årene kommer gjerne grå innslag også. Slik ser du yngre ut: Hår er dødt materiale, men det er mye du kan gjøre for å friske det opp. Bruk en balsam med proteiner etter hver vask. Den tilfører næring, og sørger for å lukke skjellaget som hvert hårstrå er omgitt av, slik at det blir glattete og blankere. Spander gjerne en god kur en gang i blant også. La håret lufttørke så ofte som mulig, hårføner er en av verstingene når det gjelder hårslitasje. Om du farger håret bør du så sant det lar seg gjøre bare etterfarge røttene, slik at resten av håret slipper gjentatte kjemiske behandlinger.
 • 10 tips for vakkert hår
 • Veien til reklamefint hår
 • Hjemmespa for håret
 • Vårens fineste frisyrer
 • HendeneDette er kanskje den kroppsdelen som får mest juling, og som følgelig blir mest preget. Vi bruker hendene våre hele tiden, og vi utsetter dem for kulde, sol og sterke såper. Når vi blir eldre blir huden tynnere og mindre fleksibel. Blodårer og misfarginger blir mer framtredende.Slik ser du yngre ut: Bruk solkrem også på hendene, og smør dem ellers jevnlig med en god krem. Siden hendene stadig er i bruk trenger de hyppigere fuktighetstilførsel enn ansiktet. Bruk varme hansker om vinteren og gummihansker når du gjør husarbeid. Gi også huden på hendene en god skrubb av og til, og gjerne en fuktighetsmaske etterpå. En løsning er å dekke dem med et tykt lag næringsrik fuktighetskrem før du legger deg, ta på bomullsvanter og la kremen virke natten over.
 • Slik får du nydelige negler
 • Femina: Test av håndkremer
 • LES OGSÅ:
 • 10 pinlige kroppsfeil
 • Skjønnhetsguiden
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer