Negler

Dette sier neglene om helsen din

Har du tørre og flisete negler?

FLISER: Knekker neglene av i flak eller fliser seg? Det kan være mange ulike grunner til det. Foto: Adele Cappelen Blystad
FLISER: Knekker neglene av i flak eller fliser seg? Det kan være mange ulike grunner til det. Foto: Adele Cappelen Blystad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Visste du at neglenes farge og fasong, samt endringer som riller og flekker faktisk kan si noe om tilstanden i kroppen din?

Neglene bruker seks til åtte måneder på å gro ut fra rot til tupp, og kan i noen tilfeller fungere som en helseindikator.

Siden neglene er en del av huden kan en rekke hudsykdommer føre til negleforandringer, men det kan også være et tegn på andre sykdommer i kroppen. 

– Ja, det stemmer. Faktisk kan man se negleforandringer ved flere sykdommer som Psoriasis, lungesykdommer, sykdommer i skjoldbruskkjertelen, hjertesykdommer, sopp og diabetes, sier Michael Zangani, som er hudlege ved Hudavdelingen på Oslo universitetssykehus og driver Hud & Akne Klinikken, til KK.no. 

– Men også ved mineralmangel som sink eller kalsium, samt ved proteinmangel, jernmangel, og vitaminmangel.

LES OGSÅ: Er du rød, øm og hoven rundt neglen?

Hvite flekker på neglene

Som barn ble du kanskje fortalt at hvite flekker på neglene var et tegn på at man bør drikke mer melk. Dette høres nok mest ut som foreldres utspekulerte måte å få barna til å spise opp maten og drikke opp melken, men ifølge Zangani kan det faktisk være noe i dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer